Wi-Fi steeds belangrijker tijdens vakantie van Nederlanders

Gepost op door in de categorie Nieuws, Op reis

Lekker facebooken bij het zwembad, uitzending gemist kijken na een dagje skiën in Oostenrijk of meteen je vakantiefoto’s online zetten: Wi-Fi tijdens je vakantie is nog niet zo gek. Steeds meer Nederlands zitten niet te wachten op een vakantiebestemming zonder Wi-Fi-verbinding. Dit blijkt uit onderzoek van luchtvaartmaatschappij Corendon.

Meer dan de helft van de Nederlandse vakantiegangers kiest bij voorkeur voor een vakantieplek met een draadloze internetverbinding. Bij het vakantieonderzoek van de luchtvaartmaatschappij deden 1050 respondenten mee. Zo’n 70 procent van de ondervraagden gaf aan best twee weken zonder internet op vakantie te kunnen. Voor 1 op de 5 Nederlanders is Wi-Fi-verbinding zelfs een must.

Vakantieverblijf met Wi-Fi

In hotels, appartementen en vakantiehuisjes wordt steeds meer rekening gehouden met de wens van de vakantieganger. Er zijn nog maar weinig vakantieverblijven waar geen draadloze internetverbinding in de buurt is.

Maar ook tijdens de reis naar de vakantiebestemming is internetten steeds vaker mogelijk. In mei 2013 introduceerde KLM voor het eerst Wi-Fi aan boord van de Boeing 777-300, een van de grootste vliegtuigen van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

Tijdens de vlucht is het mogelijk om voor 10,95 per uur te internetten. Voor 19,95 maakt u de gehele vlucht gebruik van de Wi-Fi-verbinding van KLM. Maar tijdens het opstijgen en landen is het niet mogelijk om gebruik te maken van het internet aan boord. Pas als het vliegtuig op 6 km hoogte vliegt, is het mogelijk om online te gaan met een tablet, laptop of smart Phone.

Geen kans op storing

Volgens luchtvaartspecialist Luk de Wilde kan er zonder problemen Wi-Fi worden gebruikt tijdens een vlucht. ‘De besturingstechnologie van vliegtuigen wordt hier niet mee verstoord. Bellen is een ander verhaal. Dit is nog steeds strikt verboden tijdens een vliegreis. Misschien dat dit ook in de toekomst mogelijk kan worden gemaakt’.

Tegenover de service van draadloos internet tijdens de vliegreis staat een hoog brandstofverbruik. Op het dak van het vliegtuig is een beweegbare antenne geplaatst. De apparatuur zorgt voor extra gewicht en levert meer weerstand op. Dit kost meer energie en zou daarom voor 30.000 extra brandstofkosten opleveren voor de vliegmaatschappij.

Geschreven door:

Marije Brinkhorst

Nog geen reacties

Reageer