Waartegen de reisverzekering dekking biedt

Gepost op door in de categorie Reisverzekering

Hoewel je er nooit gebruik van hoopt te maken biedt een reisverzekering dekking tegen de financiële gevolgen van diverse vervelende gebeurtenissen. Tijdens je vakantie wil je ontspannen en genieten van lekker weer of de omgeving. En toch kan dat altijd misgaan. Er zijn tal van omstandigheden of gebeurtenissen die ervoor zorgen dat je voor hoge kosten komt te staan. Een reisverzekering dekt die kosten, zodat in ieder geval het financieel leed een beetje verzacht wordt. In dit artikel gaan we dieper in op de dekking van reisverzekeringen.

Schade aan je bagage

De reisverzekering dekt schade aan je bagage, maar ook verlies of diefstal. Het zal je maar gebeuren dat je ineens zonder bagage op je vakantiebestemming bent. Je hebt alleen de kleding die je aanhebt nog maar, wat een nachtmerrie. Gelukkig dekt je reisverzekering de schade en in overleg met de verzekeraar kun je meestal snel nieuwe kleding kopen of andere vervolgstappen nemen. Belangrijk voor de dekking van je reisverzekering is wel dat het gaat om een ongeluk. Je spullen onbeheerd in een afgesloten auto achterlaten is meestal niet voldoende voor je reisverzekering. Je moet aantonen dat je er alles aan hebt gedaan om verlies, diefstal of schade te voorkomen.

Medische kosten

Ook een ongelukje is zo gebeurd. De meestal uitgelaten sfeer verandert al snel in een enorme domper. Je moet naar de huisarts of het ziekenhuis tijdens je vakantie, dat is niet echt een pretje. Je zorgverzekering vergoed meestal slechts een deel van de kosten, maar gelukkig is daar de reisverzekering. Dekking van de reisverzekering houdt in bijna alle gevallen in dat ook dat deel dat je zelf zou moeten betalen wordt vergoed. Meestal kun je daarna je vakantie snel vervolgen. Overigens is het raadzaam om bij een ongeval direct contact op te nemen met je verzekeraar. Ze helpen je graag aan een dokterspost of ziekenhuis. Bovendien hoef je meestal geen kosten voor te schieten en achteraf te declareren bij je reisverzekering.

Dekking bij gevaarlijke sporten

De meeste reisverzekeringen dekken alleen normale zaken en geen gevaarlijke sporten. De kans dat je gebruik moet maken van je reisverzekering is daardoor groter en ze zitten daarom niet in de standaard dekking. Reisverzekeringen uitbreiden met aanvullende dekking kan gelukkig wel. Ook als je wilt gaan duiken, skiën of kitesurfen kun je jezelf en je apparatuur dus goed verzekeren tegen schade en andere onverwachte kosten.

Geschreven door:

Sophie van der Zee

Nog geen reacties

Reageer