Voorwaarden van je annuleringsverzekering

Gepost op door in de categorie Annuleringsverzekering

De voorwaarden van annuleringsverzekeringen zijn bij elke verzekeraar weer anders. De verschillen zitten hem in details. Natuurlijk wil je wel weten waar je aan toe bent met je annuleringsverzekering. Voorwaarden doorlezen en eventueel zelfs vragen stellen zijn daarvoor de sleutel. Doe dit altijd ruim voor je vertrek. Annuleringsverzekeringen zijn er voor als je niet op reis kunt gaan, maar ook voor als je eerder naar huis moet.

De belangrijkste spelregels

Dankzij de annuleringsverzekering krijg je de reissom vergoed als je door een ernstige gebeurtenis niet op vakantie kunt gaan. Ook als je door een ongeval of ernstige gebeurtenis thuis eerder terug moet heb je profijt van een annuleringsverzekering. Je krijgt in dat geval namelijk een deel van de reissom terug voor de dagen die je niet van je vakantie hebt kunnen genieten. Kortom, je verzekert je tegen de financiële gevolgen van een annulering. De premie wordt berekend op basis van de reissom, meestal tussen de 4 en 5%.

Ernstige gebeurtenissen

Als je een ongeluk krijgt of ernstig ziek wordt kun je je beroepen op je annuleringsverzekering. In de voorwaarden staat precies aan welke eisen je moet voldoen om de reissom vergoed te krijgen. Ook als je buiten je eigen schuld om ontslagen wordt krijg je bij de meeste verzekeraars de reissom terug. Verder zijn grote schades aan je huis een geldige reden om te annuleren. Ernstige schade aan je auto is bij een autovakantie weer een geldige reden.

Kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering

De voorwaarden van annuleringsverzekeringen zijn doorgaans hetzelfde bij een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering. De kortlopende annuleringsverzekering sluit je af voor een specifieke reis en heeft dus een duidelijke begin- en einddatum. Bij de doorlopende annuleringsverzekering ben je een jaar lang verzekerd voor alle reizen en weekendjes weg. Let wel goed op of de verzekering voor alle bestemmingen geldt. Extra handig is dat de doorlopende annuleringsverzekering vaak ook geldt voor kaartjes voor concerten en theater.

Ook wat niet is verzekerd staat in de voorwaarden

Annuleringsverzekeringen zijn heel duidelijk over wat niet verzekerd wordt. Als je schade veroorzaakt doordat je een misdrijf pleegt of onder invloed van bepaalde middelen bent, wordt dat niet vergoed door de annuleringsverzekering. Vanzelfsprekend mag je niet expres schade veroorzaken of ervoor zorgen dat deze groter wordt. Verzekeraars hebben in de voorwaarden duidelijk staan wat en hoeveel er wordt vergoed. Zorg dat je je goed inleest zodat je voorbereid op vakantie gaat. We wensen je een hele fijne vakantie!

Geschreven door:

Sophie van der Zee

Nog geen reacties

Reageer