Veilig losgaan op jongerenvakantie met reisverzekering

Gepost op door in de categorie Jongeren, Reisverzekering

Elk jaar reizen Nederlandse jongeren massaal af richting het zuiden voor een mooie vakantie. Bestemmingen zoals Blanes, Chersonissos, Lloret de Mar, Rimini of Salou zijn al jaren populair. Zon, zee, strand, drank en feesten is waar het tijdens deze vakantie om draait. Zonder ouders gaan jongeren helemaal los.

Veel bezorgde ouders hopen dat er niet iets mis gaat. En voor veel jongeren is het de eerste vakantie wanneer ze kunnen doen wat ze willen. Voor ouders is het niet mogelijk om even bij hun kind langs te gaan wanneer er een probleem is, want hun kind zit in het buitenland.

Alcoholproblemen

Een reisverzekering is daarom ook extra belangrijk bij een jongerenvakantie. Zeker voor ouders verklein je de risico’s op problemen tijdens de vakantie van uw kind. Want er zijn veel problemen waar jongeren tegen aan kunnen lopen tijdens de vakantie. Bijvoorbeeld de risico’s van alcoholgebruik. Te veel alcohol drinken met alcoholvergiftiging tot gevolg, is een bekend probleem. Maar ook ongevallen en geweld door een hoog percentage alcohol komt vaak voor op vakantie.

Diefstal tijdens jongerenvakantie

Jongeren zijn een gemakkelijke prooi als het gaat om het stelen van telefoons, camera’s of laptops. Jongeren nemen steeds vaker kostbare spullen mee, maar houden deze niet altijd in de gaten. Licht als ouder je kind goed in over diefstal. Het is zonde als de vakantiepret door een gestolen telefoon bedorven wordt.

Mee verzekeren of apart?

Vaak is het voor ouders met een doorlopende reisverzekering mogelijk om hun thuiswonende kind op dezelfde polis mee te laten verzekeren. Ook als kinderen zonder ouders op vakantie gaan, zijn zij vaak automatisch meeverzekerd.

Een kortlopende reisverzekering voor jongeren die voor het eerst zelf op vakantie gaan kunt u het best afsluiten wanneer u zelf ook een kortlopende reisverzekering heeft. Vaak krijgen jongeren ook korting bij een kortlopende reisverzekering.

Geschreven door:

Marije Brinkhorst

Nog geen reacties

Reageer