Veel Nederlanders tijdens voorjaarsvakantie op de latten

Gepost op door in de categorie Reisverzekering, Wintersport

Verzekerd tijdens skivakantie

Vanaf half februari start de voorjaarsvakantie in Nederland. Deze vakantie, ook wel krokusvakantie genoemd, valt elk jaar niet in heel Nederland in dezelfde periode. Dit is gunstig voor de drukte op populaire vakantiebestemmingen in deze vakantieperiode.

Niet alle scholen in Nederland hebben tegelijk vakantie. In midden en zuid Nederland start de krokusvakantie op 15 februari en duurt tot 23 februari dit jaar. In noord Nederland start de vakantie op 22 februari en duurt tot 2 maart. Doordat niet alle scholen in Nederland tegelijk vakantie hebben, is het minder druk op de weg en in de skigebieden.

Carnavalsvakantie

In het zuiden wordt de voorjaarsvakantie ook wel carnavalsvakantie genoemd. In deze vakantie wordt er in het zuiden vaak carnaval gevierd. Dit jaar valt de voorjaarsvakantie niet tegelijk met carnaval, dus veel scholen in het zuiden zullen hun vakanties hier op aanpassen, want ze zijn niet verplicht zich aan de schoolvakanties te houden. Voor deze scholen duurt de carnavalsvakantie dan van 1 maart tot en met 9 maart. Voor Limburgers en Brabanders is het vaak een lastige keuze: carnaval vieren of op wintersport?

Een vakantie tijdens de populaire vakantieweken kost vaak meer dan een vakantie die buiten de schoolvakanties om wordt gepland. Reisorganisaties spelen hier op in, omdat ze weten dat veel gezinnen gebonden zijn aan de schoolvakanties van hun kind. Het is dus vaak zoeken naar een goedkope wintersportvakantie tijdens deze periode.

Reisverzekering met wintersportdekking

Vergeet bij het boeken van een wintersportvakantie niet een reisverzekering met wintersportdekking af te sluiten. In veel standaard reisverzekeringen zit geen wintersportdekking en ben je dus niet automatisch verzekerd tegen ongelukken of andere problemen tijdens je skivakantie. Vooral medische kosten kunnen erg hoog oplopen in buitenlandse ziekenhuizen en een grote kostenpost achteraf is een vervelend einde van je vakantie.

Geschreven door:

Marije Brinkhorst

Nog geen reacties

Reageer