Vaak onnodig hoge premies voor reisverzekeringen

Gepost op door in de categorie Reisverzekering

Er zijn grote verschillen tussen de premies voor reisverzekeringen. Uit een onderzoek van Independer blijkt dat de hoogste premie voor de doorlopende reisverzekering meer dan drie keer zo hoog is dan de laagste premie voor de reisverzekering.

Het onderzoek is toegepast op reispolissen waar wintersport en medische kosten binnen Europa gedekt zijn. Het verschil in premie bedraagt gemiddeld 185 procent.

Drie keer zo veel

De duurste doorlopende reisverzekering voor een alleenstaande zonder kinderen heeft een premie van 90,99 euro per jaar. De goedkoopste doorlopende reisverzekering voor dezelfde situatie kost maar 29,52 euro per jaar.

Uitgebreide standaard dekking

De grote verschillen in de premies komen tot stand door bepaalde dekkingen die standaard zijn opgenomen in een aantal reisverzekeringen. De dure varianten. Vaak zijn deze dekkingen overbodig en hebben de verzekerden in kwestie niet door dat ze voor deze dekkingen veel meer betalen.

In sommige standaarddekkingen van reisverzekeringen zit er standaard een dekking voor risicovolle sporten bij. Terwijl dit vaak niet een activiteit is die standaard wordt uitgevoerd tijdens een vakantie. Ook zit er vaak werelddekking in de verzekering, maar dit is lang niet altijd nodig bij een reis, omdat veel mensen niet buiten Europa op vakantie gaan.

Check de polisvoorwaarden

Wanneer u op zoek bent naar een geschikte reisverzekering, kunt u dus het beste kijken bij de polisvoorwaarden wat tijdens u vakanties van pas komt en noodzakelijk is, zodat u niet teveel betaalt voor dekkingen die u eigenlijk niet nodig heeft.

Er kan door de consument in ieder geval veel geld uitgespaard worden door voor het afsluiten van de doorlopende reisverzekering te kijken welke dekkingen er doorgaans voor hen nodig zijn voor de vakantie. U doet er verstandig aan een goede vergelijking te maken van de verschillende aanbieders en dekkingen op Reisverzekering.nl. Dit kan een goedkopere premie opleveren en zo houdt u wat geld over om extra te genieten van uw vakantie.

Geschreven door:

Marije Brinkhorst

Nog geen reacties

Reageer