Hoe is uw bagage verzekerd?

Gepost op door in de categorie Gezin, Reisverzekering

Persoonlijke bagage wordt met een reisverzekering verzekerd tegen diefstal, verlies of beschadiging. Ook eventueel gekochte souvenirs zijn tot een bepaald bedrag verzekerd. Reisverzekeraars vergoeden vaak tot een bepaald bedrag, wat per categorie verschilt.

Elektronica

Als u van plan bent dure bagage mee te nemen, controleer dan goed of deze specifieke items verzekerd zijn en tot welk bedrag. Zo is een spiegelreflex misschien tot 1.250 euro verzekerd, terwijl u er 2.000 voor zou terugverwachten. Dan moet u de afweging maken om het product wel of niet mee te nemen. Misschien vindt u het met dat maximum wel prettiger om een compact camera mee te nemen. Let er ook op dat verschillende soorten elektronica vaak samen gerekend worden, waardoor de schadevergoeding lager uitpakt dan verwacht.

Per premie

Zijn er van meerdere mensen spullen meegenomen? Dan kan er per persoon of per polis een vergoeding gevraagd worden. Verzekeraars kennen ook een maximum in de totale vergoeding die u ontvangt.

Een voorbeeld: De hotelkamer is leeggeroofd en u mist veel spullen: de fotoapparatuur (1.250 euro) is verdwenen, je dure sportspullen (1.250 euro) zijn gestolen en je horloge (250 euro) is ook spoorloos verdwenen. In dit geval is er meer dan 2.500 euro schade. Toch wordt er in totaal 2.500 euro euro uitgekeerd. Dat is het absolute plafond van de polis. Kijk dus ook goed naar dit maximum.

Wanneer het gehele gezin op een polis verzekerd is, dan is de kans groot dat het maximumbedrag voor het gehele gezin geldt. Met deze polis geldt het maximale bedrag voor het hele gezin en niet per persoon. Neemt u veel waardevolle spullen mee? Dan is het wellicht verstandig om per persoon een polis af te sluiten.

Aanvulling

Een reisverzekering geldt als aanvulling op uw auto-, zorg- en inboedelverzekering. Controleer ook altijd of deze verzekeringen u dekking geven bij diefstal of schade in het buitenland. Via reisverzekering.nl kunt u kijken welke reisverzekering de bagage dekt, die u belangrijk vindt.

Geschreven door:

Kay den Teuling

Nog geen reacties

Reageer