Twaalf procent Nederlanders reist nog zonder reisverzekering

Gepost op door in de categorie Nieuws, Reisverzekering

Het afgelopen jaar gingen zeventien miljoen Nederlanders op vakantie naar het buitenland. Maar liefst twaalf procent hiervan deed dat zonder reisverzekering, zo blijkt uit cijfers van het CVO (ContinuVakantieOnderzoek) door NBTC-NIPO.

Vergis je niet!

Mensen die zonder reisverzekering op vakantie gaan, zijn zich vaak niet bewust van de risico’s die ze daarmee lopen. Vaak wordt er vanuit gegaan de zorgverzekering ook de kosten in het buitenland dekt, maar dat wordt meer dan eens overschat. De basiszorgverzekering dekt namelijk alleen de kosten van spoedeisende hulp in het buitenland, tot het bedrag dat dezelfde behandeling in Nederland gekost zou hebben. In landen waar de zorg veel duurder is dan in Nederland, loop je dus het risico dat een groot deel van de kosten voor eigen rekening zijn.

Reisverzekering met medische kosten

Het is daarom belangrijk dat je een reisverzekering kiest die ook medische kosten en repatriëring dekt. Mocht er dan iets gebeuren waardoor je in het ziekenhuis terecht komt, of komt te overlijden, dan worden de kosten van het vervoer terug naar Nederland gedekt.

Pechhulp

Houdt er ook rekening mee dat pechhulp voor je auto ook niet standaard is meeverzekerd in een reisverzekering. Vaak kun je hiervoor een aanvullende module afsluiten bij je reisverzekering, of mogelijk heb je al een aparte pechhulpverzekering en kun je die omzetten zodat deze ook in het buitenland geldig is.

Mocht je er dus voor kiezen om zonder reisverzekering op vakantie te gaan, houd dan rekening met de bovengenoemde financiële risico’s die je daardoor loopt. Neem je liever het zekere voor het onzekere en wil je niet voor financiële verrassingen komen te staan? Kies dan een goede reisverzekering zodat je goed verzekerd op vakantie kunt.

Geschreven door:

Sophie van der Zee

Nog geen reacties

Reageer