Tips bij medische kosten in het buitenland

Gepost op door in de categorie Reisverzekering

Op vakantie je been breken, ziek worden of zelfs een operatie moeten ondergaan. Hopelijk gebeurt het je nooit, want is een behoorlijke domper op de vakantievreugde. Toch kan het iedereen gebeuren en daarom hebben we een aantal handige tips voor je verzameld. Want wat moet je doen als je op vakantie in het buitenland medische kosten hebt?

Spoed? Direct naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis!

In geval van nood ga je direct naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. De kosten voor noodgevallen worden namelijk altijd vergoed. Het belangrijkste is dat je de medische zorg krijgt die je nodig hebt. Als het gevaar geweken is, neem je contact op met je reisverzekeraar om ze in te lichten.

Bel de alarmcentrale

De alarmcentrale van je reisverzekering helpt je 24 uur per dag als je een medisch probleem hebt. De medewerkers van je verzekeraar hebben overal contactpersonen en kunnen je snel aan passende hulp of een geschikte zorgverlener helpen. Bovendien gaat de rekening meestal direct naar je verzekeraar als je het via hen laat lopen.

Bewaar alle bonnetjes

Je bent niet de eerste die bonnetjes of bewijzen van bepaalde zorg niet heeft bewaard. Probleem is dat je reisverzekering in dat geval niets voor je kan doen. De kosten worden niet vergoed en die zul je daarom zelf moeten betalen. Bewaar dus altijd bonnetjes of bewijzen dat je bepaalde medische zorg hebt gehad. Vraag er desnoods expliciet om bij je zorgverlener.

Voorkom dat je een deel zelf moet betalen

Soms kiezen mensen ervoor geen reisverzekering af te sluiten omdat ze al een dure verplichte zorgverzekering hebben in Nederland. Het eigen risico van die verzekering geldt ook in het buitenland en daarnaast gelden er in Nederland maximum bedragen voor bepaalde behandelingen. In het buitenland kan dat anders zijn en kan een behandeling dus fors duurder zijn. Zonder reisverzekering zou je zelf opdraaien voor die kosten. Veel reisverzekeraars vergoeden namelijk zelfs het eigen risico dat je hebt bij medische kosten in het buitenland.

Beoefen geen gevaarlijke sporten zonder aanvullende verzekering

Het is heel verleidelijk om in het buitenland je duikbrevet te halen, te parachutespringen of een andere adrenaline verhogende sport te beoefenen. Reisverzekeringen hebben speciale aanvullende polissen, omdat gevaarlijke sporten niet zonder risico zijn. Als je een gevaarlijke sport wilt gaan beoefenen kun je jezelf een hoop narigheid besparen door je hiervoor te verzekeren. Verwondingen of schades door gevaarlijke sporten worden namelijk niet altijd door een reguliere reisverzekering vergoed. De aanvullende polis kun je desnoods vanaf je vakantieadres afsluiten.

Geschreven door:

Sophie van der Zee

Nog geen reacties

Reageer