Standaard heeft je reisverzekering Europadekking

Gepost op door in de categorie Reisverzekering

Elke reisverzekering heeft Europadekking. Hiermee ben je verzekerd in alle Europese landen inclusief Madeira, de Azoren en de Canarische Eilanden. Daarnaast vallen ook Tunesië, Marokko, Algerije, Libië, Egypte, Israël en Libanon onder de dekking. Europadekking is voor de meeste vakanties voldoende, ook bij een doorlopende reisverzekering. Je bent verzekerd bij medische hulp of schade op reis en dat geeft een geruststellend gevoel. Met Europadekking kom je een heel eind!

Goed verzekerd op reis in Europa

Met een reisverzekering met Europadekking ben je binnen Europa verzekerd tegen ongevallen en de daarbij horende medische kosten. Ook schade, verlies en diefstal van je persoonlijke spullen is meeverzekerd. Voor de meeste Nederlanders is Europadekking ruim voldoende voor hun kortlopende of doorlopende reisverzekering. De meest voorkomende zaken zijn hiermee goed verzekerd. Als je onverhoopt je verzekeraar nodig hebt bel je naar de betreffende alarmcentrale en helpt je verzekeraar je snel op weg.

Verschillende reisverzekeringen met Europadekking

Er zijn verschillende reisverzekeringen met Europadekking. De bekendste en waarschijnlijk meest gekozen reisverzekering is de kortlopende reisverzekering met Europadekking. Deze reisverzekering duurt precies even lang als je reis. Veel goedkoper kan haast niet, je betaalt precies voor de duur van je reis en meer niet. Als je 1 keer per jaar op vakantie gaat is dit meestal de goedkoopste optie. Als je vaker dan eens per jaar op vakantie gaat kun je beter kiezen voor de doorlopende reisverzekering. Europadekking is ook hier standaard. Een doorlopende reisverzekering is een jaar lang geldig en ook weekendjes weg en dagtrips zijn automatisch meeverzekerd.

Toch een verre reis gepland?

Heb je Europadekking en wil je toch een reis boeken buiten Europa? Dat is geen enkel probleem. Bij elke reisverzekeraar kun je een kortlopende of doorlopende reisverzekering met werelddekking afsluiten. Je bestaande verzekering wordt dan uitgebreid voor een bepaalde of onbepaalde periode. Vergeet in ieder geval nooit om de juiste dekking af te sluiten. Als je buiten Europa schade hebt komen de kosten voor je eigen rekening. Ook je standaard zorgverzekering dekt niet alle medische kosten in het buitenland, je hebt daarvoor echt een reisverzekering nodig.

Langdurig op reis in Europa

Voor iedereen die met een doorlopende reisverzekering met Europadekking maandenlang wil gaan reizen hebben we een laatste tip. Standaard zijn lange reizen namelijk niet meeverzekerd. Reisverzekeraars hebben voor reizigers die lang van huis gaan de zogenaamde globetrotter reisverzekering in het leven geroepen. Als je lang wilt gaan reizen kun je het beste je reisverzekeraar om meer informatie vragen. Een doorlopende reisverzekering met Europadekking is meestal niet voldoende om goed verzekerd te zijn.

Geschreven door:

Sophie van der Zee

Nog geen reacties

Reageer