Reisverzekeringen onderwatersport

Gepost op door in de categorie Reisverzekering

Onderwatersport zit niet standaard in je reisverzekering. Bij sommige verzekeraars wel, maar steeds vaker zijn er aanvullende pakketten voor onderwatersport. De dekking houdt in dat je medische kosten maar ook apparatuur verzekerd zijn. Zelfs wanneer je apparatuur huurt op je vakantiebestemming. Eventuele schade wordt ook in dat geval vergoed door je reisverzekering. Onderwatersport neemt een vlucht, steeds meer mensen gaan op vakantie duiken. De sport brengt risico’s met zich mee, daarom dekken reisverzekeraars zich goed in.

Risico’s bij onderwatersport

Reisverzekeraars zijn zich er maar al te goed van bewust dat duiken populair is. In veel landen is de onderwaterwereld prachtig. Mensen nemen duiklessen en genieten van het prachtige uitzicht onder water. Er gaan ook steeds vaker dingen mis. Schade aan de duikuitrusting, ongelukjes onder en boven water en diverse andere zaken. Door de reisverzekering voor onderwatersport worden al die ongelukjes vergoed. Zelfs als je duiklessen gepland hebt staan en ze niet kunt afmaken krijg je de kosten daarvoor vergoed. Als je op vakantie gaat duiken doe je er dus goed aan om een reisverzekering met dekking voor onderwatersport af te sluiten. Dit kan zowel met een kortlopende als een doorlopende reisverzekering.

Recreatief duiken

De meeste reisverzekeraars zijn in hun voorwaarden duidelijk over recreatief duiken. Bij deze vorm van onderwatersport gaan duikers niet dieper dan 40 meter onder het wateroppervlak. Als is de reisverzekering onderwatersport is opgenomen, dan gaat het vaak om recreatief duiken. De meeste beginnende duikers vallen onder deze categorie. Vraag voor de zekerheid even na bij je verzekeraar of het ook bij jouw reisverzekering is meeverzekerd.

Technisch duiken

Technisch duiken is complexer. Het gaat hierbij om wrakduiken, grotduiken of decompressieduiken. Reisverzekeringen zijn hierover in de meeste gevallen stukken minder duidelijk. De risico’s bij technisch duiken zijn groter, waardoor het vaak niet onder de standaard dekking valt. Ook in dit geval raden we je aan om contact op te nemen met je verzekeraar. Onderwatersport kan heel riskant zijn, dus een goede verzekering is geen overbodige luxe. Zeker ook als je aan technisch duiken doet.

Goed verzekerd je eerste duik maken

Ga je op vakantie duiken en heb je bij je reisverzekering onderwatersport dekking afgesloten? Dan ben je klaar voor vertrek. Je medische kosten en de kosten voor schade aan apparatuur worden vergoed. Het is goed om te weten dat alles goed geregeld is, maar we gaan er niet vanuit dat je je reisverzekering nodig hebt. Ook na het duiken wil je weer heelhuids thuiskomen!

Geschreven door:

Sophie van der Zee

Nog geen reacties

Reageer