FBTO reisverzekering

Basisprijs€ 2,30
Maandbedrag€ 2,30

FBTO begon in 1956 als Friese Boeren en Tuinders Onderlinge. Ze staan bekend als de eerste Direct Writer, wat inhoudt dat klanten direct contact op kunnen nemen met de betreffende organisatie. Sindsdien heeft FBTO bijna 600.000 klanten. FBTO probeert constant met nieuwe ideeën te komen, ideeën die ervoor zorgen dat verzekeren nog makkelijker wordt voor de klant. Tegenwoordig kun je via de FBTO Declaratie-app je zorgnota insturen en laten declareren. Naast zorgverzekeringen biedt FBTO onder andere autoverzekeringen, woonhuisverzekeringen, uitvaartverzekeringen en reisverzekeringen.

Basispakket doorlopende reisverzekering

Met het basispakket is onder andere je reisbagage verzekert (tot €2500,- per persoon, tot €7500,- per premie). Per gebeurtenis betaal je €100,- eigen risico. Contant geld wordt niet vergoed.

Een aantal dingen zijn tot een maximaal bedrag verzekerd vanuit het basispakket. Brillen en contactlenzen zijn verzekerd tot €250,-, fietsen tot €500,-, computers etc. tot €1250,- mobiele telefoons tot €250,-.

Bij schade aan je vakantiewoning of de inventaris hiervan vergoedt FBTO €500,-. Als je om wat voor reden dan ook niet in staat bent om naar huis te rijden vanaf je vakantiebestemming, wordt er door FBTO iemand gestuurd. Bij verloren/gestolen reisdocumenten wordt de kostprijs vergoed.

Aanvullende verzekeringen

Aanvullende dekkingen kun je het hele jaar door aan- en uitzetten.

Ziektekosten

FBTO vergoedt de kosten die je maakt wanneer je in het buitenland naar een dokter of ziekenhuis moet. Alle kosten worden vergoed, dus niet alleen de kosten die je in Nederland gemaakt zou hebben. Deze aanvullende verzekering is niet nodig als je een zorgverzekering hebt met een aanvullende dekking voor het buitenland. Ga vooraf na of dit voor jou het geval is.

Ongevallen

Deze aanvullende dekking biedt een uitkering als je vanwege een ongeval blijvend letsel hebt. Bij overlijden is deze uitkering maximaal €12.000 euro per persoon. Bij blijvende invaliditeit is dit maximaal €70.000,- per persoon.

Winter- of onderwatersport

Bij diefstal van bijvoorbeeld ski’s of duikuitrusting krijg je FBTO een vergoeding. Als je door ziekte of een ongeval niet meer kunt deelnemen aan reeds betaalde lessen betaalt FBTO deze kosten. Dit geldt ook voor een al betaalde skipas.

Voertuigenhulp

Deze dekking is aan te raden als je met de auto op vakantie gaat. Wanneer je bijvoorbeeld een ongeluk krijgt of je auto om een andere reden niet meer kan rijden, wordt je auto door FBTO teruggebracht naar Nederland. Eventuele aanhanger of caravan wordt ook meegenomen. Als je tijdens je vakantie pech krijgt biedt FBTO hulp. Tegen een maximum bedrag van €150,- per dag mag je maximaal 20 dagen een andere auto huren.

Lang op reis

Met deze dekking ben je 365 dagen per jaar verzekerd. Als je langer dan 60 dagen op reis gaat is het verplicht om deze aanvullende dekking af te sluiten.

Annuleringsverzekering

Als je je vakantie moet afzeggen of tijdens je vakantie eerder naar huis moet is dit een handige aanvullende verzekering. Per jaar krijg je maximaal €14.000,- terug. Binnen veertien dagen na het boeken van je vakantie dien je deze module aan te zetten.

Kortlopende reisverzekering

Het is bij FBTO ook mogelijk om een tijdelijke, kortlopende reisverzekering af te sluiten. Je sluit dan een reisverzekering af voor de periode waarin je reist. De kosten voor deze verzekering hangen van een aantal dingen. Reis je in het laagseizoen, dan is een kortlopende reisverzekering minder duur dan wanneer je in het hoogseizoen reist. Uiteraard speelt ook de duur van je reis in op de prijs.

Direct online afsluiten