Reisverzekering voor bergbeklimmers

Gepost op door in de categorie Reisverzekering

Als fanatiek bergsporter leef je natuurlijk voor het avontuur. Klimmen, abseilen, spelonken of in grotten mountainbiken tijdens de vakantie, niks is jou te gek. Toch kan een béétje extra zekerheid tijdens zo’n trip echt geen kwaad. Wanneer is het verstandig en wanneer is het overbodig? Reisverzekering.nl legt het voor je uit.

Voor wie bergsporten gaat beoefenen tijdens de vakantie, kan een aanvullende verzekering voor gevaarlijke sporten een verstandige keuze zijn. Een standaard reisverzekering biedt doorgaans geen of weinig dekking als het gaat om bergsporten.

Aanvullend verzekeren

Je aanvullend dekken voor bergsport wordt aangeraden bij onder meer de volgende sporten:

  • Abseilen
  • Canyoning
  • Mountainbiken in grotten
  • Speleologie: afdalen in grotten en spelonken

Wie dus besluit dit soort avonturen op te zoeken tijdens zijn vakantie doet er verstandig aan zich hiervoor aanvullend te verzekeren. Bij het afsluiten van zowel kort- als doorlopende reisverzekeringen kun je vrijwel altijd aangeven of je de module gevaarlijke sporten in of uit wil schakelen.

Let wel: bij zo’n aanvullende module ben je nog niet verzekerd voor ongevallen en aansprakelijkheid.

Voor de avonturiers

Want dan kun je beter voor een iets andere verzekering gaan, namelijk: een aparte verzekering die zo’n beetje alle gevaarlijke sporten dekt. De Adventure & Survival Verzekering van Allianz Global Assistance is er bijvoorbeeld zo een. Daarmee ben je voor vrijwel alle extreme, gevaarlijke sporten en outdoor activiteiten verzekerd. Bergbeklimmers kunnen hier dus goed mee uit de voeten.

Voor de échte bikkels biedt de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) een speciaal arrangement aan waar reizigers ook buiten de pistes en paden op hun verzekering kunnen rekenen. Één verzekering voor alle gevaarlijke sporten. Lidmaatschap is hier wel een vereiste, waarna je een jaarlijkse premie van €26,50 betaalt.

Dit soort verzekeringen dekken bijvoorbeeld ook opsporing, redding (door helikopter of reddingsteam) en repatriëring (terugkeer door medische problemen).

Wanneer niet?

Als je het echter bij de lichte varianten als hiking en bergwandelingen houdt, dan is een aanvullende verzekering een beetje zonde van het geld. Deze sporten worden doorgaans gedekt in een standaard reisverzekering. Vraag hier maar eens naar bij je verzekeraar.

Let bij het verzekeren van je bergsportvakantie wel extra goed op de polisvoorwaarden en kijk iets minder naar de hoogte van de premie. Het zou zonde zijn als je er in bepaalde situaties achter komt dat je door die ene lage premie niet volledig gedekt bent.

Benieuwd naar wat het beste bij jou past? Maak een vergelijking op Reisverzekering.nl.

Zoek een passende reisverzekering

Wil jij een reisverzekering die bij jou past? Geef dan jouw persoonlijke voorkeuren aan en vergelijk verschillende aanbieders. Vergelijk onder andere op basis van eigen risico, premie per maand en voorwaarden. Zo vind jij de beste reisverzekering voor jouw persoonlijke situatie!

Reisverzekering afsluiten

Geschreven door:

Sjoerd Alders

Nog geen reacties

Reageer