Reisverzekering: medisch gedekt op vakantie in het buitenland

Gepost op door in de categorie Op reis, Reisverzekering, Wintersport

Ondanks dat je een zorgverzekering hebt afgesloten, worden helaas niet  je volledige medische kosten in het buitenland gedekt. Zo worden onvoorziene kosten voor bijvoorbeeld een ambulance, helikopter of een extra reis- en verblijf in het buitenland niet vergoed in jouw basis- en aanvullende verzekering. Bekijk daarom eerst je polis voordat je op vakantie gaat. Indien er in je polis geen Europa- of werelddekking wordt genoemd, is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Hoe doe je dit?

Met behulp van onze vergelijker en haar filteropties, is het mogelijk een reisverzekering samen te stellen die op jouw behoeften is afgestemd. Zo kan je door middel van de filter ‘Dekkingsgebied’ kiezen in welk gebied jouw verzekering moet gelden: Nederland, Europa of wereldwijd. Wanneer je naar een land buiten jouw dekkingsgebied gaat, ben je niet gedekt. Het is dus belangrijk dat je het juiste dekkingsgebied kiest.

Welke landen vallen onder Europadekking?

De volgende landen vallen onder de Europadekking:

  • Alle landen binnen de EU (België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden)
  • De Azoren
  • Baltische staten
  • Canarische Eilanden
  • IJsland
  • Madeira
  • Rusland (tot Oeral en Kaukasus)
  • Niet-Europese landen, grenzend aan de Middellandse Zee (Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Syrië, Turkije, Tunesië). Let hierbij op dat vervoersonderdelen op de reisverzekering, zoals automobilistenhulp of vervangend vervoer, niet voor alle land(delen) kunnen gelden.

Welke landen vallen onder werelddekking?

Alle werelddelen en landen. Ga je op reis buiten de EU? Dan is het verstandig om voor een werelddekking te kiezen.

Duiken, wintersport en gevaarlijke sporten

Het kan natuurlijk zijn dat je juist op vakantie gaat om sportieve activiteiten te ondernemen; zoals duiken in Turkije, op wintersport in Oostenrijk of bergklimmen in de Alpen. Aangezien deze sporten meer risico met zich meebrengen is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten voordat je op vakantie gaat. Ook in onze vergelijker kun je aan de hand van de filteropties de reisverzekeringen vergelijken, die eventuele ongevallen en medische kosten tijdens je sportieve vakantie dekken.

Wat doe je als je een ziekte of ongeval krijgt op vakantie?

Bij spoedeisende hulp, een ziekenhuisopname, overlijden of vervoer in het buitenland in verband met ziekte of een ongeval, dien je direct de alarmcentrale van jouw reisverzekering te bellen. Deze is 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar voor hulp en advies. Het telefoonnummer van de alarmcentrale krijg je bij het afsluiten van je reisverzekering en vind je op je verzekeringspolis. Maak hier een kopie van en zorg dat je dit nummer altijd bij de hand hebt.

Heb je nog geen reisverzekering afgesloten voor je vakantie? Vergelijk, kies en beslis!

Geschreven door:

Yenny Luu

Nog geen reacties

Reageer