Reisverzekering Italië

Gepost op door in de categorie Reisverzekering

Goed verzekerd door Italië

Italië staat al jarenlang hoog in de lijst van populaire vakantielanden. Het prachtige landschap, de cultuur, geschiedenis en uiteraard de lekkere temperaturen in de zomer maken het land tot een ideale vakantiebestemming. Daarnaast is het land heel divers. Je kunt erheen voor een kampeervakantie, een stedentrip, een roadtrip, of een lekkere vakantie in je eigen vakantiehuisje.

Kamperen

Vooral het Gardameer is in Italië de ideale plek om met de camper naartoe te reizen. In tien uur sta jij met je voeten in het water. Houd wel rekening met je reisverzekering als je op vakantie gaat met de tent of camper. Je blijft weliswaar binnen Europa, maar het is heel verstandig om voordat je naar Bella Italia afreist goed te kijken of jouw spullen (en dan met name de tent en/of camper) goed verzekert zijn tegen eventuele schade of ongelukken.

Stedentrip

Culturele uitstapjes naar steden als Rome, Florence of Pisa kunnen je duur komen te staan als je vergeet een reisverzekering af te sluiten. Je gaat vaak ‘maar een paar dagen weg’, dus het is begrijpelijk dat je er niet aan denkt om je goed te verzekeren.

In grote steden wordt altijd gewaarschuwd voor zakkenrollers. Je kunt je geld in vele gevallen laten verzekeren tot een bepaalde hoogte! Ook spullen als mobiele telefoons, laptops etc. kunnen worden verzekerd.

Je kunt kiezen voor een kortlopende reisverzekering als een stedentrip het enige is wat je dat jaar gaat ondernemen. Deze laat je ingaan op de dag van vertrek en eindigt als je weer op Nederlandse bodem staat.

Vakantiehuis

Italië biedt veel moois. Je kunt uren rijden door het landschap van Umbrië en slechts een paar locals tegenkomen. Veel reisbureaus bieden ook in Italië vakantiehuizen aan in het midden van zo’n landschap. Kom heerlijk tot rust en geniet van de stilte, zeker aan te raden als je geen zin hebt in overvolle vakantieparken.

Vergeet ook hier niet dat een reisverzekering goed van pas kan komen. Je huurt een vakantiehuis en er is niets van jou. Als er iets kapot gaat, dekt een reisverzekering vaak (een deel van) de gemaakte kosten.

Italië ligt in Europa aan de Middellandse Zee, wat inhoudt dat een basisverzekering veel gemaakte kosten – autopech of ziekenhuiskosten – vanuit de basisverzekering met Europadekking vergoedt. Ga vooraf bij jouw verzekering na wat er precies vanuit het basispakket wordt vergoed. Twijfel je over een reisverzekering? Vergelijken kan hier.

Geschreven door:

Femke Radder

Nog geen reacties

Reageer