Overstappen van reisverzekering is tegenwoordig simpel

Gepost op door in de categorie Reisverzekering

Reisverzekeringen werden vroeger nog wel eens stilzwijgend verlengd. Sinds 1 december 2011 mag dat niet meer. Ook de doorlopende reisverzekering wordt na een jaar (de minimale looptijd) steeds met maximaal 1 maand verlengd. Van reisverzekering overstappen is daarmee tegenwoordig heel makkelijk. Er zitten overigens wel verschillen in het overstappen van kortlopende en doorlopende reisverzekeringen.

Overstappen met een kortlopende reisverzekering

De kortlopende reisverzekering duurt net zo lang als je reis duurt. Kortom, na je reis is deze verzekering klaar. Je bent vrij om te gaan en van echt overstappen van reisverzekering is dan ook niet echt sprake. De kortlopende reisverzekering is doorgaans met name interessant voor iedereen die 1 keer per jaar of maximaal 21 dagen per jaar op reis gaat. Je betaalt niet meer dan dat je nodig hebt, maar ook weekendjes weg moet je apart verzekeren.

Overstappen met doorlopende reisverzekeringen

Een doorlopende reisverzekering sluit je af met de looptijd van een jaar. Na dit jaar wordt je doorlopende reisverzekering steeds met maximaal 1 maand verlengd, zodat je wel verzekerd blijft. Als je besluit over te stappen hoef je dit alleen aan te geven bij je huidige verzekeraar. Na een maand eindigt je doorlopende reisverzekering. Overstappen is niets meer dan een nieuwe doorlopende reisverzekering afsluiten bij een andere verzekeraar. Overigens helpen veel verzekeraars je ook met overstappen. Ze zeggen je oude reisverzekering op en zorgen dat je nieuwe verzekering ingaat op de dag dat de oude afloopt. Zo heb je nooit dubbele kosten en ben je wel goed verzekerd.

Download een opzegbrief

Om je reisverzekering op te zeggen moet je soms schriftelijk aangeven dat je de doorlopende reisverzekering wilt stopzetten. Verschillende verzekeraars en websites bieden hiervoor standaard opzegbrieven aan. Je hoeft alleen je persoonlijke gegevens en eventuele polisnummers in te vullen en de brief op te sturen naar je reisverzekeraar. Zodra je de bevestiging krijgt dat je doorlopende reisverzekering wordt stopgezet, kun je bij een andere verzekeraar een nieuwe reisverzekering afsluiten. Overstappen van reisverzekering is veel makkelijker dan het lijkt!

Bel eerst je verzekeraar

We kunnen ons goed voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen. Krijg je je polis niet gevonden? Of ben je hem kwijt? Overstappen van reisverzekering begint bij een telefoontje of mailtje naar je huidige verzekeraar. Vraag eerst maar eens na hoe het zit met je huidige reisverzekering. Tot wanneer loopt je doorlopende reisverzekering bijvoorbeeld? En hoe zeg je op? De antwoorden op die vragen zijn cruciaal om je overstap te kunnen maken. We wensen je alvast veel succes!

Geschreven door:

Sophie van der Zee

Nog geen reacties

Reageer