Overal naartoe met werelddekking

Gepost op door in de categorie Reisverzekering

Reisverzekeringen zijn qua dekking grofweg op te splitsen in Europa-dekking en werelddekking. Werelddekking betekent dat je reisverzekering overal ter wereld geldig is. In elk werelddeel, elk land en elke stad. Het maakt niet uit waar je bent, als je medische hulp nodig hebt, schade hebt of op andere manier je reisverzekering nodig hebt. Met werelddekking kun je overal ter wereld gebruik maken van je reisverzekering. Werelddekking sluit je af als je reist buiten landen die onder Europa-dekking vallen. Je kunt werelddekking afsluiten bij een kortlopende reisverzekering maar ook bij een doorlopende reisverzekering.

Alle landen buiten Europa

Werelddekking geldt voor alle landen buiten Europa. Voor reisverzekeraars is Europa overigens iets groter. Naast alle landen binnen Europa (inclusief de Canarische Eilanden, Madeira en de Azoren) vallen ook de volgende landen binnen Europa-dekking:

  • Tunesië
  • Marokko
  • Libië
  • Algerije
  • Egypte
  • Israël
  • Libanon
  • (Aziatisch) Turkije

Alle landen die hier niet onder vallen, vallen automatisch onder de werelddekking.

Kortlopend of doorlopend

Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor een specifieke reis van een bepaalde reisduur. Werelddekking is een aanvulling op de reisverzekering, aangezien de meeste reisverzekeraars standaard alleen Europa-dekking bieden. Ga je naar Azië, Afrika of Amerika? Dan heb je werelddekking nodig. Met werelddekking heb je dezelfde dekking als in Europa, maar dan ook in andere werelddelen. Twijfel je of bepaalde zaken zijn verzekerd? Neem dan altijd even contact op met je reisverzekeraar en vraag het na.

Aanvulling op je doorlopende reisverzekering

Veel mensen hebben een doorlopende reisverzekering met Europa-dekking. Als aanvulling op die reisverzekering kun je een kortlopende reisverzekering met werelddekking afsluiten. Je hebt dan een doorlopende reisverzekering voor het hele jaar. Voor de periode die je buiten Europa verblijft is je kortlopende reisverzekering met werelddekking afdoende. Je verzekering is in ieder geval goed geregeld. Natuurlijk kun je werelddekking ook doorlopend afsluiten. Je kunt dan het hele jaar door naar bestemmingen buiten Europa.

Niet standaard voor wereldreizen

Werelddekking geldt bij de meeste reisverzekeringen niet voor wereldreizen. Een wereldreis duurt namelijk langer, waardoor het risico dat er iets voorvalt groter is. Wil je een wereldreis gaan, dan raden we je aan om je reisverzekering uit te breiden met een zogenaamde globetrotterverzekering. Deze verzekering is speciaal voor iedereen die lang op reis gaat en veel verschillende landen bezoekt. De kans bestaat overigens dat je een globetrotterverzekering in combinatie met werelddekking moet afsluiten. Je verzekeraar kan je hierover uitgebreid informeren. Zeker als je lang op reis gaat is het zaak dat je verzekering tot in de puntjes geregeld is. Doen dus!

Geschreven door:

Sophie van der Zee

Nog geen reacties

Reageer