Ongevallendekking bij je reisverzekering

Gepost op door in de categorie Reisverzekering

Door ongevallendekking af te sluiten bij je reisverzekering, verzeker je jezelf en je gezinsleden tegen de financiële gevolgen van een ongeval. Deze aanvullende polis keert een geldbedrag aan de nabestaanden uit bij overlijden. Ook bij blijvende invaliditeit keert de reisverzekering een bedrag uit. De verzekering is er speciaal voor die gevallen die niemand ooit hoopt mee te maken, maar die wel degelijk kunnen gebeuren. Ook op vakantie, hoe triest het ook is. Want juist op reis wil je lekker ontspannen. Laat staan dat je in het buitenland een hoop moet regelen vanwege een ongeval.

Uitkering bij overlijden

Als jij of een van je gezinsleden komt te overlijden op vakantie keert de verzekering ook uit. De nabestaanden krijgen in dat geval een geldbedrag. Dat bedrag wisselt en hangt af van de verzekeraar en de verzekering die je afsluit. Bij overledenen jonger dan 18 of ouder dan 70 jaar keren de meeste reisverzekeraars een lager bedrag uit. Als je ongevallendekking afsluit is het zaak om dit goed na te vragen. Je gaat er natuurlijk niet vanuit dat jij of een gezinslid komt te overlijden. Maar als dit onverhoopt wel gebeurt, wil je natuurlijk wel dat alles goed geregeld is. Lees de polisvoorwaarden er dus goed op na voor je een reisverzekering met ongevallendekking afsluit.

Blijvende invaliditeit

Een ongeval hoeft niet altijd noodlottig te zijn. Ook blijvende invaliditeit is verzekerd in de ongevallendekking. In het geval van invaliditeit is er sprake van een maximumbedrag. Het letsel bepaalt de hoogte van het bedrag. Verlies je het topje van je vinger, dan krijg je bijvoorbeeld 5% van het geldbedrag. Loop je een dwarslaesie op, dan keert de reisverzekeraar een veel hoger bedrag uit. Het hangt dus allemaal af van de ernst van het letsel. Ook in geval van blijvende invaliditeit zijn de polisvoorwaarden van de ongevallendekking erg belangrijk. Kies dus niet per definitie voor de goedkoopste of de duurste reisverzekering. Bestudeer de polisvoorwaarden en maak op basis daarvan een keuze.

Leeftijden spelen een belangrijke rol

Voor alle soorten ongevallen geldt dat de leeftijd van de persoon een belangrijke factor is. Veel verzekeraars keren minder uit als het om mensen van onder de 18 of boven de 70 jaar gaat. Ben je zelf ouder dan 70 dan kan het heel ongunstig zijn om zomaar de eerste beste ongevallendekking af te sluiten. Als je jonge kinderen bij hebt geldt hetzelfde. Vraag na of de reisverzekering die je op het oog hebt rekening houdt met je leeftijd. Kies liever een reisverzekering met ongevallendekking die goed bij je past, ook al kost die een paar euro meer. Als je de verzekering echt nodig hebt, ga je daar geen spijt van krijgen.

Geschreven door:

Sophie van der Zee

Nog geen reacties

Reageer