Nieuwe bagageregels luchtvaartmaatschappijen

Gepost op door in de categorie Nieuws, Op reis

Per 1 april 2014 zijn de bagageregels van veel luchtvaartmaatschappijen veranderd. Vanaf nu moet je apart betalen voor je ruimbagage. Er is geen standaardregeling met als gevolg dat elke maatschappij zijn eigen regels invoert. Als je een vakantie boekt is het dus belangrijk om goed van te voren te checken welk bedrag je kwijt bent aan je bagage.

De bagageprijzen zijn sinds 1 april 2014 losgekoppeld van de vliegtickets. Dit houdt dus in dat je voor ruimbagage een extra prijs betaald.

Tarieven luchtvaartmaatschappijen

Per luchtvaartmaatschappij kunnen de tarieven enorm verschillen. Zo kun je bij Arkefly al een koffer meenemen voor €5,- per persoon per enkele reis. De koffer mag dan maximaal 20 kg wegen. Bij Transavia betaal je meer: voor een koffer van minder dan 15 kg betaal je €15,- per persoon per enkele reis. Wil je op de luchthaven nog een koffer bijboeken bij Transavia dan betaal je ongeveer het dubbele voor een enkele reis. Bij Corendon kost het reizen met een koffer van 15kg €5,- per persoon per enkele reis.

KLM

Bij KLM is de hoeveelheid die je per kg ruimbagage betaald iets minder overzichtelijk weergeven. De standaard bagagehoeveelheden en eventuele bagagevrijstelling bij je vlucht met KLM kan je bekijken tijdens het boeken van je vlucht of door in te loggen op je eigen KLM-pagina.

Algemene tip

Let er dus bij het boeken van je vlucht erop dat je je ruimbagage op tijd bijboekt. Soms wordt dit tijdens het boeken van de vlucht al als keuzeoptie gegeven. Wanneer dit niet het geval is moet je de bagage apart bijboeken. Indien je last minute op de luchthaven wilt bijboeken, als dit al mogelijk is, worden vaak veel hogere prijzen gevraagd voor je bagage. Kijk dus goed naar de site van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt wat precies de voorwaarden en prijzen zijn zodat je niet vlak voor je vakantie in de problemen komt.

Geschreven door:

Jessica de Jager

Nog geen reacties

Reageer