Nederlanders vertrekken massaal naar zon

Gepost op door in de categorie Nieuws

Spontane vakanties richting zonnige oorden worden volgens touroperators deze dagen massaal geboekt. Dat blijkt uit navraag door Metro bij verschillende reisorganisaties.

Touroperator Thomas Cook ziet ook dat steeds later geboekt wordt. Ondanks het zachte winterweer hebben Nederlanders toch behoefte aan een zomers kleurtje en zonnetje. Vooral de Canarische Eilanden zijn populair.

Arabische landen in trek

Arabische landen zijn ook steeds meer in trek. Egypte was na de Arabische lente van 2011 flink gedaald in populariteit, maar krabbelt nu flink op. Volgens Thomas Cook zal het land snel weer als een normaal vakantieland worden gezien. Ook Dubai en Abu Dhabi zagen hun populariteit toenemen. Abu Dhabi zag het aantal hotelboekingen zelfs met veertig procent stijgen.

Dichtbij

Een bestemming als Egypte past prima in het plaatje waarnaar de Nederlander opzoek is. Zon en dichtbij. De Nederlanders gaan het liefst naar bestemmingen die niet langer dan een halve dag reizen zijn. Een vliegtuig heeft dan alsnog een flinke actieradius.

Vakantiegangers willen nog meer op vakantie

Zoover vroeg ruim duizend vakantiegangers over hun vakantievoornemens. De grootste groep (27 procent) gaf aan vaker op vakantie te willen. Gevolgd door de groep (25 procent), die graag goedkoper op vakantie willen in 2014. Ook gaven de vakantiegangers hun vakanties in 2013 een hoog cijfer. Gemiddeld gaven ze hun vakantie een 8,1. Dat is iets hoger dan in 2012, toen de ondervraagden bij Zoover hun vakantie een 7,9 gaven.

Veel Nederlanders zijn dus al goed gestart met de voornemens en trekken dus massaal naar de zon.

Geschreven door:

Kay den Teuling

Nog geen reacties

Reageer