Nederlanders blijven in eigen land tijdens de meivakantie

Gepost op door in de categorie Nieuws, Op reis

Uit onderzoek van de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) onder Nederlanders die georganiseerde reizen boeken blijkt dat er dit jaar relatief minder Nederlanders rond de meivakantie op vakantie gaan dan in 2013. In totaal blijkt dat er maar liefst 14 procent minder boekingen naar buitenlandse bestemming zijn gemaakt.

Vele populaire bestemmingen hebben hierbij flinke klappen opgelopen. Italië heeft het relatief het zwaarst te verduren van alle bestemmingen met maar liefst 34 procent minder boekingen. Daarna volgen Frankrijk en Spanje met maar liefst een daling van 27 procent tot respectievelijk 21 procent. Dit is toch een behoorlijk verschil met vorig jaar toen de boekingen naar Frankrijk en Spanje beiden juist waren gestegen met maar liefst rond de 24 procent.

De meest geliefde vakantiebestemming van de Nederlanders, Turkije, heeft het minder slecht te verduren met een daling van slechts 0,5 procent en Griekenland is relatief de grote winnaar met een toename van maar liefst 18 procent. De stijging van Griekenland is grotendeels te verklaren door de enorme economische- en politieke chaos die er de afgelopen jaren in het land heerste, deze is inmiddels in grote mate afgezwakt.

Volgens Hoofd Communicatie en Duurzaam Toerisme van de ANVR, Mirjam Dresmé, is de daling te verklaren door de trend van Nederlanders om steeds vaker een last minute te boeken. Dit in tegenstelling tot vorig jaar toen er rond deze tijd juist veel vakantiebestemmingen, namelijk maar liefst in totaal een kwart miljoen, werden geboekt. Aangezien de meivakantie over zes weken is, zou het lage aantal boekingen alsnog kunnen aantrekken.

De meivakantie duurt dit jaar van maandag 28 april tot en met maandag 5 mei. De cijfers van het reiskoepel hebben geen betrekking op de boekingen van losse tickets en mensen die op eigen gelegenheid de zon op zoeken.

Geschreven door:

Jessica de Jager

Nog geen reacties

Reageer