Minder stress voor zakenreizigers door eenvoudige app

Gepost op door in de categorie Zakenreis

Stress op een zakenreis, bijna alles kan met een eenvoudige app verholpen worden. Vluchtnummers, inchecktijden, adressen van verblijven en contactpersonen kunnen allemaal in de Tripit-app worden gezet. Toch kan deze app niet alle onvoorziene gebeurtenissen oplossen en komt er heel wat meer bij kijken om een zakenreis niet-stressvol te laten verlopen.

Met de Tripit-app kan onder andere tijdsverlies onder het reizen makkelijker worden opgelost. Naast tijdsverlies worden routinebrekers onder het reizen gezien als grote ergernissen voor zakenreizigers. Toch houdt de Tripit-app ook hier rekening mee: bij routinebrekers worden de reistijden en de agenda opnieuw aangepast. Het zoekraken van bagage en geen verbinding krijgen met het internet worden door zakenreizigers ook gezien als een grote ergernis. Helaas zijn dat onvoorziene gebeurtenissen waar de app, naast het zorgen voor veiligheid en beveiliging, niet op berekend is. Uit onderzoek van Carlson Wagonlit Travel (CWT) blijkt verder dat stress onder zakenreizen met name toeneemt met leeftijd, het aantal uren dat je reist en de functie die iemand heeft.

Ook voor bedrijven is het belangrijk om de stress van werknemers op hun zakenreis zoveel mogelijk te verminderen. Stress zorgt er namelijk voor dat arbeiders minder arbeidsintensief kunnen zijn. Daarnaast is het risico op een burn-out met veel reisstress veel groter. De Tripit-app zal ervoor zorgen dat reizigers een optimaal reispatroon kunnen opstellen en ontwikkelen. Hiermee kunnen werkgevers het beste uit hun medewerkers halen. Ook de door CWT ontwikkelde Travel Stress Index kan veel spanning onder het reizen schelen. Dit systeem brengt de stress van zakenreizigers in kaart en kan werkgevers helpen om het reisbeleid hierop aan te pakken.

Natuurlijk is het belangrijk om naast het volgen van de Tripit-app of de Travel Stress Index ook een goede reisverzekering af te sluiten. Het kwijtraken van bagage, gecancelde vluchten, het niet komen opdagen van gehuurde auto’s, ongelukken en andere onvoorziene gebeurtenissen kunnen door een goede reisverzekering worden gedekt. Stress onder een zakenreis kan verminderd worden door de reis van te voren zo goed mogelijk voor te bereiden. Om deze reden is het belangrijk om een goede reisverzekering te kiezen die bij jouw zakenreis past. Het vergelijken van reisverzekeringen wordt ook voor zakenreizigers ten zeerste aangeraden. Gemakkelijk en snel je beste reisverzekering vergelijken en vinden kan op Reisverzekering.nl

Geschreven door:

Joske Giesen

Nog geen reacties

Reageer