Meer mensen op zonvakantie met dure reisverzekering

Gepost op door in de categorie Nieuws

Zonvakanties zijn ten opzichte van wintersport, relatief goedkoop. Daarom zijn veel mensen de afgelopen jaren minder vaak op wintersport gegaan en vaker in de winter naar een zonnige bestemming geweest. Maar niet alleen op je vakantie kun je besparen. Ook de reisverzekering kunnen veel mensen goedkoper afsluiten dan ze nu doen.

Het aantal wintersportreizen met het vliegtuig is de afgelopen maanden met 10 procent gedaald. Het aantal vliegreizen naar de zon, is daarentegen de afgelopen maanden met 7 procent toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van Vliegtickets.nl.

Goedkopere reisverzekering

Niet alleen blijkt het goedkoper te zijn om naar een zonbestemming te vliegen, ook kunnen veel mensen besparen op de kosten van hun reisverzekering. Je kent  het wel: je bent een vakantie aan het boeken, je bent bijna klaar en dan wordt er nog gevraagd of je een reisverzekering wilt afsluiten. Veel mensen kiezen hiervoor en zijn er vanaf, maar dit blijkt lang niet altijd de goedkoopste manier te zijn. Wanneer je bij een reisorganisatie een reisverzekering afsluit, betaal je vaak twee keer zoveel premie als wanneer je zelf naar een reisverzekering op zoek zou gaan. Dit blijkt uit een onderzoek van Geld.nl. Op internet kun je goedkope reisverzekeringen vaak op een makkelijke en snelle manier vinden.

Doorlopende reisverzekering

Er is een aantal mensen dat een paar keer per jaar op vakantie gaat. In dat geval kan het goedkoper zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Het fijne hieraan is dat je na het afsluiten geen omkijken meer hebt naar zo’n verzekering en je voor iedere reis ook meteen verzekerd bent. Om erachter te komen welke reisverzekering voor jou het voordeligst is, doe je er verstandig aan om reisverzekeringen te vergelijken.

Geschreven door:

Tamar Sipkes

Nog geen reacties

Reageer