Kortlopende reisverzekering kan goedkoper zijn

Gepost op door in de categorie Nieuws, Reisverzekering

Veel van de mensen die een reisverzekering hebben, hebben gekozen voor de doorlopende reisverzekering. Vaak is deze voordeliger als mensen meerdere keren per jaar op vakantie gaan, of bij een vakantie van ten minste drie weken. Maar ook mensen die minder lang of minder vaak op vakantie gaan hebben vaak een doorlopende reisverzekering, terwijl in zulke gevallen een kortlopende reisverzekering goedkoper zou zijn.

Het Verbond van Verzekeraars en de voorlichtingsinstantie Wijzer in Geldzaken hebben onderzoek gedaan naar reisverzekeringen. Ruim 75 procent van de Nederlanders heeft een reisverzekering, waarvan 83 procent de doorlopende variant heeft. Zo’n 30 procent van de Nederlanders gaat gemiddeld één keer per jaar op vakantie. Hiervan heeft 74% een doorlopende reisverzekering en 26% een kortlopende reisverzekering. En dat terwijl een doorlopende reisverzekering pas goedkoper is bij een eenmalige vakantie van ten minste drie weken of bij meerdere vakanties per jaar. Van die 74% die een doorlopende reisverzekering heeft en slechts één keer per jaar op vakantie gaat, kunnen degenen voor wie die vakantie korter is dan drie weken, dus goedkoper uit zijn wanneer zij zouden kiezen voor een kortlopende reisverzekering.

Reden voor een reisverzekering

De belangrijkste redenen om een reisverzekering af te sluiten, zijn de dekking voor bagage, in het geval dat daar iets mee gebeurt, en de dekking voor de kosten bij een ongeval.

Dure apparaten als laptops gaan bij 25% van de Nederlanders mee op reis. 50% neemt zijn of haar tablet mee, maar liefst 70% heeft een fototoestel bij zich op vakantie en 75% draagt een smartphone bij zich.

Goed vergelijken

Het is altijd belangrijk goed na te gaan wat je nu nodig hebt in een reisverzekering. De dekking van dure apparaten is een belangrijk onderdeel, deze dekkingen kunnen per verzekeraar en per apparaat verschillen. Daarnaast geven deze cijfers dus aan dat je goed moet bedenken of je inderdaad meerdere keren per jaar op vakantie gaat en dus een doorlopende reisverzekering echt nodig hebt, of dat een kortlopende reisverzekering voor jou ook volstaat. Houd er daarbij wel rekening mee dat een doorlopende reisverzekering ook geldig is als je bijvoorbeeld een weekendje weg gaat, of wanneer je in Nederland een paar dagen op vakantie gaat. Die dekking geldt met een kortlopende reisverzekering uiteraard niet, tenzij je voor elk weekendje weg nog een kortlopende reisverzekering afsluit.

Geschreven door:

Sophie van der Zee

Nog geen reacties

Reageer