Een kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Gepost op door in de categorie Reisverzekering

Ook tijdens je vakantie of stedentrip wil je natuurlijk goed verzekerd zijn. Je kan dan kiezen voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Met een kortlopende verzekering ben je alleen verzekerd voor de duur van je vakantie. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door tijdens vakantietripjes verzekerd.

Vaak is een doorlopende reisverzekering voordeliger, wanneer je een langere reis gaat maken of meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Je hoeft dan niet elke vakantie na te denken over de reisverzekering.

Het verschil

Bij een kortlopende reisverzekering werkt dit anders. Dan ben je verzekerd voor één vakantie tot 21 dagen per jaar. De kortlopende reisverzekering is dus aan te raden wanneer je een keer per jaar drie weken op vakantie gaat. Je legt de dagen van je vakantie precies vast, zodat je binnen die periode verzekerd bent op reis. De doorlopende reisverzekering is aan te raden als u meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Bijvoorbeeld in de zomer, op een stedentrip, wintersport of een weekendje weg.

Risico’s op vakantie

Een reisverzekering zorgt voor dekking tegen onvoorziene gebeurtenissen. Opgelopen schade op vakantie wordt vergoed. Wel moet dit in de polisvoorwaarden staan.

Dekking

De standaarddekking van een doorlopende- en kortlopende reisverzekering verschilt per reisverzekeraar. Bij bijna elke verzekering ben je verzekerd voor S.O.S.-kosten, ongevallen en voor diefstal en verlies van bagage. Tegen extra premie zijn ook medische kosten, geld en reischeques, automobilistenhulp, en bijzondere sporten meeverzekerd.

Check je reisverzekering

Het is handig om regelmatig je polis te controleren, zeker als je weer op reis gaat. Het kan voorkomen dat je reisverzekering niet meer aansluit op jouw reissituatie. Om te voorkomen dat je niet meer verzekerd bent en je de schade zelf moet betalen, is het handig om je polis regelmatig te checken.

Geschreven door:

Marije Brinkhorst

Nog geen reacties

Reageer