Interrailen: met de trein heel Europa door

Gepost op door in de categorie Nieuws

Interrailen: je rugzak op, de trein in en gaan en staan waar je wil! Ideaal voor als je in een korte tijd veel van Europa wilt zien. Vanuit Nederland kan je door het uitgebreide treinennetwerk vrijwel overal in Europa heen. Vooral de Oost-Europese landen zijn populair bij deze treinreizen in de zomer.

Vooral jongeren stappen in de zomer steeds vaker in de trein om naar hun vakantiebestemming te gaan. Met de treintickets waarmee je onbeperkt een maand door Europa kan reizen wordt het alleen maar makkelijker. Je hoeft niet voor vertrek je precieze route te bepalen omdat je afhankelijk bent van vliegtickets of andere vervoersmogelijkheden. Je stapt de trein in en als je een mooi land binnen rijdt, stap je weer uit.

Festivaltrein

Ook steeds meer festivals en andere activiteiten die populair zijn bij jongeren in de zomervakantie, spelen hier op in. Zo is het elke zomer mogelijk om met de ‘Sziget-trein’ richting het Sziget festival in Budapest te gaan. Op deze manier wordt de treinreis samen met duizenden andere festivalgangers ook al een feestje.

Diefstal

Naast het treinkaartje is het ook handig om een reisverzekering af te sluiten voor je vakantie met de trein. Hoewel een treinreis heel gezellig is, is de kans op diefstal erg groot. Vooral in Oost-Europa worden veel toeristen bestolen tijdens een treinreis. In zulke situaties is het altijd fijn om goed verzekerd te zijn tijdens een vakantie met de trein.

Maar ook tussen de treinreizen door komt een reisverzekering goed van pas. Het geboekte hostel blijkt niet zo mooi als op de foto, maar is oud en smerig of je komt plotseling in het ziekenhuis te liggen en krijgt met hoge medische kosten te maken. Ook in deze gevallen komt een reisverzekering goed van pas.

Geschreven door:

Marije Brinkhorst

Nog geen reacties

Reageer