All-inclusive én verzekerd op vakantie

Gepost op door in de categorie Reisverzekering

All-in reisverzekerd

Bij het boeken van een all-inclusive vakantie kijk je natuurlijk naar hoe je van jouw vakantie zo zorgeloos mogelijk kunt genieten. Essentieel is dan ook het afsluiten van een reisverzekering. Waar je bij zo’n luxe vakantie zoal op moet letten? Reisverzekering.nl legt het voor je uit.

Een all-inclusive vakantie is eigenlijk net zoals een gewone vakantie, alleen betaal je in dit geval niet alleen voor de reis en het verblijf, maar geniet je bijvoorbeeld ook nog van een aantal andere zaken inclusief, zoals het eten en drinken.

Dekking van je reisverzekering

Een standaard reisverzekering dekt een aantal zaken op jouw all-inclusive vakantie. In ieder heb je hiermee 24 uur per dag, waar ook ter wereld, de mogelijkheid om hulp te krijgen van deskundigen, of het nu gaat om materiële-, immateriële- of letselschade. In het basispakket van doorgaans alle verzekeraars zit:

  • Bagagedekking
  • Medische kosten
  • Repatriëring (onverwachte terugkeer naar huis door ziekte of overlijden)
  • Buitengewone kosten (SOS kosten)

Bij buitengewone kosten kun je denken aan de kosten van een gedwongen langer hotelverblijf, huur van vervangend vervoer of hoog opgelopen telefoon- of internetkosten in geval van nood.

All-inclusive is all-inclusive

Ook al is het onwaarschijnlijk dat er iemand op je all-inclusive vakantie vermist raakt of in een levensbedreigende situatie terecht komt, voor opsporings- en/of reddingsacties ben je met een basisdekking ook gewoon verzekerd.

Als jijzelf, een naast familielid of een reisgenoot ziek wordt of komt te overlijden en je dus eerder terug naar huis moet, worden de kosten voor dit soort repatriëring gedekt.

Aanvullend verzekeren

Mocht je nu gaan duiken, gaan golfen of andere bijzondere sporten gaan beoefenen tijdens je all-inclusive vakantie, dan kun je je hiervoor aanvullend verzekeren. De kosten voor extra uitrusting kunnen dan worden ingedekt, maar daarnaast bijvoorbeeld ook de kosten bij een ongeluk of ongeval.

Voor wie vaker dan eens per jaar op vakantie gaat kan het handig zijn om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. In dat geval ben je het hele jaar verzekerd, maar geldt de dekking alleen op het moment dat je daadwerkelijk op reis bent. Of dit in jouw geval ook voordeliger en handiger is? Check het op Reisverzekering.nl.

Geschreven door:

Sjoerd Alders

Nog geen reacties

Reageer