Het nut van reisverzekering met een wintersportverzekering

Gepost op door in de categorie Wintersport

Een reisverzekering met een wintersportverzekering

Het wintersportseizoen komt steeds dichterbij. Zeven tot negen procent van de Nederlanders gaat elk jaar op wintersport dit zijn tussen de 1.190.000 en 1.530.000 mensen. Wintersport is niet de goedkoopste vakantie de kosten kunnen erg oplopen. Je kunt wintersportdekking zowel bij een doorlopende als kortlopende reisverzekering afsluiten. Is het handig voor mij als wintersport fanaat om een wintersportverzekering af te sluiten?

Wat wordt er verzekerd met een wintersportverzekering?

Met een reisverzekering met wintersportverzekering ben je verzekerd voor de hulpverlening tijdens jouw wintersportactiviteiten. Als jij een ongeluk krijgt op de piste en naar beneden gebracht moet worden, ben je bij de meeste verzekeraars verzekerd voor de financiële kosten die hiervoor gemaakt worden. Als je door ziekte of een ongeluk niet meer op wintersport kunt ben jij verzekerd voor de kosten van de skipassen, skilessen en ski huur. Mocht je ondergesneeuwd worden of vermist raken dan zijn de kosten voor de opsporing en redding ook meeverzekerd bij het afsluiten van een reisverzekering met wintersportverzekering.

De bagage op wintersport

Bij een doorlopende of kortlopende reisverzekering met wintersportdekking ben je verzekerd voor je bagage die je op wintersport meeneemt. Je kunt door een ongeluk tijdens je afdaling wellicht je gehuurde ski’s, kleding, of snowboard beschadigen. Het komt ook nog wel is voor dat tijdens je wintersportvakantie spullen van jou gestolen worden. Met een reisverzekering met wintersportdekking ben je hiervoor verzekerd. Verzekeraars dekken vaak een maximaal bedrag voor de gestolen spullen het is dus verstandig om dit bedrag even na te vragen bij jouw verzekeraar.

De voordelen van een reisverzekering met wintersportdekking

  • Medische kosten in het buitenland tijdens je wintersport zijn gedekt
  • Een vergoeding voor een gipsvlucht terug naar Nederland
  • Reddingsacties met een banaan of helikopter zijn verzekerd
  • Je bent verzekerd voor diefstal, beschadiging en verlies van je ski’s, snowboard of kleding

Kortlopende of doorlopende reisverzekering met wintersportdekking?

Als je ervoor kiest om een reisverzekering af te sluiten met wintersportdekking, kan er gekozen worden voor een kortlopend of een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering is vaak voordeliger als jij niet vaker dan één keer per jaar op vakantie gaat. Mocht jij van plan zijn om vaker dan één keer op vakantie te gaan binnen één jaar dan is het vaak voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten, omdat je premie hierdoor vaak lager wordt.
Op Reisverzekering.nl kan jij verschillende doorlopende reisverzekeringen vergelijken. Deze kan jij vergelijken op voorwaarden en prijs. Zo kan jij een passende reisverzekering vinden voor jouw wintersportreis.

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Nog geen reacties

The comments are closed.