Een gratis reisverzekering met je creditcard

Gepost op door in de categorie Nieuws

Creditcardmaatschappijen doen veel om je aan zich te binden. Bijvoorbeeld met een gratis reisverzekering bij je creditcard. Omdat je een creditcard hebt, ben je automatisch doorlopend verzekerd. De voorwaarden komen in veel gevallen overeen met de voorwaarden van een gewone doorlopende reisverzekering, alleen krijg je deze dus gratis bij je creditcard. Een reisverzekering met creditcard is overigens ook wel handig, want met de kaart kun je in het buitenland natuurlijk makkelijk betalen!

Helemaal gratis?

Echt gratis is die reisverzekering natuurlijk niet. De creditcardmaatschappij weet maar al te goed dat je waarschijnlijk forse rente gaat betalen met de creditcard. De reisverzekering kost een paar tientjes en dat weegt niet op tegen de winst die jij ze gaat bezorgen. Bovendien geldt de gratis reisverzekering vaak alleen voor het eerste jaar. Het is overduidelijk een cadeautje om je de creditcard te verkopen. Op zich niks mis mee, maar daar moet je je wel bewust van zijn. Zelf een reisverzekering afsluiten is ook niet zo duur en misschien heb je de creditcard wel helemaal niet nodig!

Naast een reisverzekering een creditcard bij je hebben

Op reis is betalen niet altijd even makkelijk. Soms wil je iets betalen en is het lastig om dat met je pinpas te doen. Een creditcard biedt dan uitkomst. Met een creditcard kun je overal snel betalen. Je aankopen zijn bovendien meestal direct verzekerd via de creditcard. Je reisverzekering vergoed heel veel kosten, maar wat als je nu bijvoorbeeld bij een zorgverlener terecht komt die van je verlangt dat je kosten direct afrekent? Met creditcard heb je altijd geld en kun je direct afrekenen. Als je het bonnetje bewaart kun je dit achteraf declareren bij je reisverzekering. Eind goed, al goed.

Bezint, eer ge begint!

Reisverzekeringen met creditcard lijken goedkoop, maar zijn dat vaak niet. De reisverzekering zelf is vaak het probleem niet. De creditcard kan voor problemen zorgen. De rente op aankopen via je creditcard kan oplopen tot bijna 20%. Je bent echt niet de eerste die heel veel geld uitgeeft met creditcard en vervolgens in de problemen komt. De creditcardmaatschappij wil namelijk zijn geld wel terug. De rente loopt snel op en voor je het weet heb je een grote schuld. Twijfel je of wel kunt omgaan met een creditcard? Reisverzekeringen kun je gelukkig ook zonder creditcard afsluiten. Je voorkomt daarmee dat je in de financiële problemen komt dankzij de kaart. Stel je voor, je zou dan niet eens meer op vakantie kunnen!

Geschreven door:

Sophie van der Zee

Reacties

  1. Tegenwoordig word je in heel veel situaties niet meer als klant geaccepteerd zonder creditcard, dus je als je gaat reizen is een creditcard althans voor ons, zeker een onmisbaar iets. Denk aan alles wat je via internet vanuit huis van te voren in het buitenland boekt en reserveert zoals de huurauto, excursies, appartement, vliegtickets. Wil je tijdens je vlucht internetten? Dan kan je dit vaak ook uitsluitend via creditcard betalen. Daarnaast zal eenmaal op bestemming een creditcard vaak vereist worden bij het doen van je borg bij de autoverhuurmaatschappij en hotel. Ook is met de autovakanties de creditcard onmisbaar geworden bij de tolhokjes in Frankrijk, Italië en Spanje. Loketjes waar een fysiek iemand zit om je contant geld in ontvangst te nemen slinken elk jaar en daar staan meestal ook nog eens de langste files. Ook zijn er enkele low-cost carriers zoals Ryan-air of Vueling waar je ook niet met IDEAL kan betalen en alleen met creditcard.
    Enfin, probeer in elk geval juist te profiteren van de voordelen van een card en de nadelen te voorkomen, door dus geen rente te betalen en je maandafrekening elke maand voor de vervaldatum te voldoen. De reisverzekering die je erbij krijgt is zeker handig. Vele kaarten kennen ook reward miles puntensystemen waardoor je door ermee uit te geven ook spaart voor cadeaus of gratis vliegtickets. Er zijn ook kaarten zoals de Visa World die ik heb waarop je debetrente krijgt als je minimaal 500 euro in de plus staat. Heel slim om te doen, omdat je dan ook nog eens een financiële buffer op je creditcard hebt staan. Daarnaast wordt bij ATM opnames buiten de EU het opnamekoers percentage verlaagt van 2,75% naar 1,0% op het opgenomen bedrag zolang je 500 euro positief saldo op je kaart hebt! Hierdoor wordt het plotseling goedkoper om in het buitenland geld op te nemen met je creditcard i.p.v. met je bankpas.

    Reactie geschreven door HaagscheFlip op 6 juni, 2017 - 14:52

Reageer