Goed verzekerd op vakantie naar Spanje

Gepost op door in de categorie Reisverzekering

Spanje is al jaren een populair vakantieland onder de Nederlanders. De hoge temperaturen in de zomer, de vele kustplaatsen en de mooie steden zorgen voor een ideale vakantiebestemming. Mensen gaan er heen voor een stedentrip, zeilvakantie, jongerenvakantie of om te kamperen.

Bijna alle Nederlanders bezoeken een van de Spaanse steden wel eens. Barcelona, Madrid, Sevilla of Valencia. Maar voor een stedentrip in een van de Spaanse steden is het wel handig om een reisverzekering af te sluiten. Ook voor een korte vakantie is een reisverzekering heel nuttig, want in grote steden liggen veel risico’s op de loer. Zakkenrollers zijn actief in de grote steden. Vooral Barcelona staat hier bekend om. Wanneer je een reisverzekering hebt, kan je vaak (een deel van) het bedrag van je gestolen eigendommen terugvragen. Ook het geld wat je bij je hebt kan je laten verzekeren.

Vaak op vakantie?

Als je niet zo vaak in een jaar op vakantie gaat, maar alleen af en toe een stedentrip maakt, is een kortlopende reisverzekering voldoende. Deze laat je ingaan op de dag van vertrek en eindigt als je weer op Nederlandse bodem staat. Een doorlopende reisverzekering, waarmee je door het hele jaar heen verzekerd bent, is vaak  voordeliger wanneer je langer per jaar op vakantie gaat.

Ook voor een gezinsvakantie is Spanje geschikt. Overdag naar het strand en ’s avonds een glaasje wijn voor de tent. Ook bij een kampeervakantie is een reisverzekering belangrijk. Het is goed om te kijken of de bagage zoals de tent goed verzekerd is tegen eventuele schade of diefstal.

Extra dekking

Bij een vakantie naar Spanje heb je genoeg aan Europadekking en is werelddekking dus niet nodig. Bij sommige reisverzekeraars worden ook medische kosten of autokosten vanuit de standaard reisverzekering vergoed. Het is altijd mogelijk om extra dekkingen af te sluiten wanneer je bijvoorbeeld van plan bent extreme sporten te gaan doen tijdens je vakantie in Spanje en dus meer risico’s loopt.

Geschreven door:

Marije Brinkhorst

Nog geen reacties

Reageer