Goed verzekerd op reis door Azië

Gepost op door in de categorie Op reis, Reisverzekering

Goed verzekerd door Azië

Een reisverzekering voor reizen buiten Europa is misschien nog wel van groter belang dan in Europa. Je zit verder van huis, bent minder bekend met de cultuur van het land en de medische kosten buiten Europa kunnen een stuk hoger uitvallen dan je gewend bent.

Werelddekking

De naam zegt het al. Met werelddekking ben je overal ter wereld verzekerd, in tegenstelling tot de Europa dekking waarmee je alleen binnen Europa verzekerd bent. Het spreekt dus voor zich dat voor een reis naar Azië werelddekking noodzakelijk is. Het is belangrijk dat je van tevoren checkt of werelddekking ook daadwerkelijk in het pakket zit, want veel reisverzekeringen hebben standaard alleen Europadekking. Als je al een doorlopende reisverzekering hebt afgesloten met alleen Europadekking kun je bij je reisverzekeraar nagaan of je je huidige reisverzekering kunt uitbreiden naar werelddekking.

Vaccinaties

Er zijn een aantal vaccinaties die je heel waarschijnlijk nodig gaat hebben als je naar Azië gaat. Dat zijn de inentingen voor Buiktyfus, DTP en Hepatitis A. Andere vaccinaties zijn heel erg afhankelijk van waar je heen gaat en voor hoelang. Hepatitis B wordt bijvoorbeeld aangeraden als je meer dan drie maanden in risicovolle gebieden verblijft, iets wat veel backpackers zullen doen. Als je precies wilt weten weke vaccinaties je nodig hebt is het aan te raden om even bij de GGD of Travel Clinic bij jou in de buurt langs te gaan.

Malaria

Malaria is één van de gevaarlijkste ziektes die je in Azië kunt oplopen maar het is helaas niet mogelijk om 100% beschermd te zijn tegen malaria. Dit omdat malariatabletten niet voor 100% werken en er (nog) geen vaccinatie tegen Malaria bestaat. Onder een klamboe slapen, jezelf regelmatig (vooral ’s avonds) met DEET insmeren en malariatabletten slikken kunnen de kans op malaria wel voor een groot deel verminderen.

Reisverzekering Azië samenstellen

Bij een rondreis door Azië is het verstandig om altijd eerst de laatste ontwikkelingen in de Aziatische landen te bekijken. Naast onrusten tussen burgers onderling of protest tegen de regering kunnen er ook natuurlijke factoren zijn die een rol spelen, zoals aardbevingen, cyclonen en vulkanen. Belangrijk om te weten voordat je besluit naar een land of regio af te reizen en voordat je de juiste reisverzekering kunt kiezen.

Backpacken in Azië

Als je gaat backpacken door Azië kun je natuurlijk een gewone reisverzekering afsluiten met dekking buitenland, maar je kunt ook een speciale backpack reisverzekering afsluiten. Bij een backpack reisverzekering zijn de basis dekkingen zoals bagage, ongevallen en ziektekosten verzekerd. Maar daarnaast worden er ook nog een aantal extra dingen gedekt, zoals bijzondere sporten en werkzaamheden. Voor een paar weken backpacken is de kortlopende reisverzekering een goede optie, maar de meeste backpackers gaan minstens een paar maanden op reis. In dit laatste geval is een doorlopende reisverzekering handiger. Voor de doorlopende reisverzekering betaal je ieder jaar een vast bedrag waardoor je het hele jaar verzekerd op reis kunt. Er zit echter wel een nadeel aan de doorlopende reisverzekering voor backpackers. Met een doorlopende reisverzekering mag je namelijk maar een bepaald aantal dagen achter elkaar reizen. Bij de meeste reisverzekeringen ligt het maximum rond de 90 dagen. Dat is dus een behoorlijk lange tijd. Maar als je besluit om een jaar of langer te gaan reizen is het van belang dat je eerst bij de doorlopende reisverzekering checkt voor hoeveel aaneengesloten dagen je bent verzekerd, of je sluit een speciale backpackers reisverzekering af.

Duiken in Azië

Niet bij alle reisverzekeringen is duiken standaard inbegrepen. In sommige gevallen zit er ook een maximum tot op welke diepte je bent verzekerd. Check van tevoren of duiken ook wordt meeverzekerd in de reisverzekering. Zo niet dan kun je altijd een aanvullende dekking voor duiken afsluiten. Een extra reisverzekering voor duiken dekt meestal de kosten van opname in het ziekenhuis, repatriëring en eventueel niet genomen duiklessen. Ook zijn de duikmaterialen die je huurt of zelf meeneemt in veel gevallen verzekerd.

Geschreven door:

Ronja Kool

Nog geen reacties

Reageer