Goed verzekerd op cruisevakantie

Gepost op door in de categorie Annuleringsverzekering, Op reis, Reisverzekering

Een cruiseschip biedt jouw als vakantieganger natuurlijk alle ontspanning van de wereld. Toch kan er altijd iets gebeuren waardoor die pleziertocht in het water kan komen te vallen. Om ook tijdens die doemscenario’s de touwtjes enigszins in handen te hebben doe je er goed aan je tijdig te verzekeren. Waar je dan het beste op kunt letten legt Reisverzekering.nl voor je uit.

De boot missen, een nachtmerrie voor iedere cruiser. Mocht je vliegtuig vertraging hebben, je vlucht gecanceld worden of de rit naar de haven op onverwachte problemen stuiten, dan kan een annuleringsverzekering een hele geruststelling zijn. In veel gevallen betekent dit een volledige vergoeding van de kostprijs.

Onverwachts annuleren

Ook indien je de cruise wegens ziekte of overlijden van jou, een naast familielid of een reisgenoot moet annuleren, kunnen de hieraan verbonden kosten in z’n geheel dan wel deels worden gedekt. Bij een vertrekvertraging, ziekenhuisopname of voortijdige terugkeer vergoeden verzekeraars doorgaans de reissom per dag. Er zijn echter pakketten die in geval van repatriëring de gehele reissom dekken. Mocht je de cruise moeten annuleren omdat er iets is gebeurd met degene die thuis op je huisdieren past of de zaken op het werk waarneemt, dan kun je je hiervoor bij sommige verzekeraars aanvullend indekken. Informeer hier dan ook naar bij de verzekeraar.

De hoogte van de premie voor een annuleringsverzekering is doorgaans gebaseerd op een percentage van de totale reissom. Bij een reisverzekering wordt dit echter vaak berekend met een vast bedrag per persoon per dag.

Dekking van een reisverzekering

Ga je vaker dan eens per jaar op reis? Dan doe je er verstandig aan een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Met zo’n doorlopende reisverzekering met werelddekking (of als je zeker weet dat je dit continent niet af zal gaan: met Europadekking) ben je op je cruise verzekerd voor personenhulpverlening, telecommunicatiekosten, buitengewone kosten, maar ook in geval van schade of verlies van bagage of problemen met je verblijf. Kijk wel altijd goed in de polisvoorwaarden welke randvoorwaarden van toepassing zijn.

Daarnaast kun je je aanvullend verzekeren voor onder andere geneeskundige kosten, ongevallen, rechtsbijstand en verlies van geld.

Geschreven door:

Sjoerd Alders

Nog geen reacties

Reageer