In welke landen geldt mijn reisverzekering?

Reisverzekeringen bieden twee soorten dekking aan: Europadekking en werelddekking.  De Europadekking houdt in dat u verzekerd bent tijdens reizen in Europa. Maar ook in veel landen aan de Middellandse-Zee, in het Midden-Oosten en Noord-Afrika geldt deze dekking. Bijvoorbeeld bestemmingen zoals de Canarische Eilanden, Syrië, Algerije, Israël Egypte, Libanon, Libië, Marokko en Tunesië. Check altijd even de polisvoorwaarden van uw reisverzekering.

Negatief reisadvies

In landen met een negatief reisadvies is de dekking van de reisverzekering beperkt. De overheid raadt het af om naar het gebied af te reizen, omdat bepaalde risico’s in dat land erg hoog zijn. U kunt bij uw reisverzekering checken welke landen risicolanden zijn en waar u dus beter geen reis naar toe kan boeken.

Werelddekking

Wanneer u een reisverzekering met werelddekking heeft, bent u gedekt op landen in de hele wereld. Ook hier geldt dat u in risicolanden vaak niet bent verzekerd. Deze reisverzekering is vooral geschikt als u een verre reis gaat maken, of wanneer u uw reis in Europa begint, maar nog niet weet waar u nog meer naar toe zal gaan reizen.