Vanaf wanneer is een reisverzekering geldig?

Regelen voordat je op reis gaat

De reisverzekering is geldig wanneer je deze hebt afgesloten bij de verzekeraar en hier een bevestiging van hebt gekregen. Vaak kan het even duren voordat de verzekeraar de aanvraag heeft goedgekeurd. Dit is wel essentieel voordat je op reis gaat, omdat je anders niet zeker bent op de dekking van je reisverzekering.

Bij sommige verzekeraars is de doorlopende reisverzekering pas actief na de eerste dag van de volgende maand. Bij het afsluiten van je doorlopende reisverzekering is het dus handig om een maand speling te hebben. Bij een enkele verzekeraars sluit je een reisverzekering razendsnel af. Dit kan zelfs nog met je telefoon, 2 minuten voordat je het vliegtuig instapt.

Kortlopend of doorlopend

De ingangsdatum van een kort- en een doorlopende reisverzekering verschilt. Bij beide verzekeringen heb je te maken met de duur van het afsluiten van de verzekering (zie boven). Daarnaast geldt bij de kortlopende reisverzekering dat je deze in laat gaan op je eerste vakantiedag. Deze dekt dus vanaf het moment dat je de koffers pakt en je je huis verlaat. De doorlopende reisverzekering geldt het hele jaar door nadat deze is afgesloten.