Wanneer mag ik mijn annuleringsverzekering gebruiken?

U kunt uw annuleringsverzekering gebruiken op het moment dat uw reis (vooraf) wordt verstoord door een bepaalde situatie. Bijvoorbeeld wanneer u onvrijwillig werkeloos raakt, er schade is aan uw eigendommen zoals uw woning of auto, medisch noodzakelijke operaties, overlijden, ziekte of ongevalsletsel van u of 1e en 2e graads familie, zorgplicht, echtscheiding of een hertentamen. Het verschilt per verzekeraar waar u recht op heeft met een annuleringsverzekering.

Kijk goed in de polisvoorwaarden

Met sommige annuleringsverzekeringen heeft u ook recht op vergoeding wanneer u vertraging heeft met het vliegtuig. Sommige verzekeraars keren met een annuleringsverzekering ook vergoeding in Nederland uit. Bijvoorbeeld voor een ticket voor het theater, of een overnachting in een hotel in eigen land. U kunt in de polisvoorwaarden van uw annuleringsverzekering zien waar u recht op heeft.

Aanvullende dekking

Bij de annuleringsverzekering kunnen vaak ook extra dekkingen worden toegevoegd. Vaak kunt u er voor kiezen om de hele reissom terug te krijgen wanneer er iets gebeurt waardoor u niet op reis kunt, of u kunt voor een lagere premie een deel van de reissom terugkrijgen.

 

Reisverzekering online afsluiten

Wil jij een reisverzekering die bij jou past? Geef dan jouw persoonlijke voorkeuren aan en vergelijk verschillende aanbieders. Vergelijk onder andere op basis van eigen risico, premie per maand en voorwaarden. Zo vind jij de beste reisverzekering voor jouw persoonlijke situatie!

Vergelijk en sluit af!