Ik wil graag een scooter huren op vakantie. Dekt mijn reisverzekering de risico’s?

Wanneer u schade veroorzaakt aan of met een scooter/brommer die u op reis heeft gehuurd bent u hiervoor niet verzekerd met uw reisverzekering.

Tijdens uw vakantie kunt u voor de huur van een brommer of scooter een losse verzekering afsluiten. Dit kan meestal bij het bedrijf waar u de brommer of scooter heeft gehuurd en dit is vaak verplicht.

Medische kosten

Wanneer u een ongeluk krijgt op de brommer/scooter en u heeft zelf letsel, dekt deze brommerverzekering niet. De kosten voor medische zorg zijn verzekerd via een reis-, zorg- of ongevallenverzekering. Let wel op, want u bent hiervoor alleen verzekerd als u aanvullend verzekerd bent.

Let op met opgevoerde brommers

Let wel op met het huren van een brommer in het buitenland. Voor opgevoerde brommers heeft u een motorrijbewijs nodig. Vaak verhuren brommer- en scooterbedrijven deze wel aan toeristen die geen motorrijbewijs hebben. Wanneer u dan de politie tegenkomt of u krijgt een ongeluk, bent u niet verzekerd. Net als in Nederland bent u niet verzekerd wanneer u op een opgevoerde brommer rijdt.

Alcohol in het verkeer

Ook gelden in veel andere landen ook de regels dat er niet mag worden gereden onder invloed van alcohol. Wie met teveel alcohol op de scooter zit is strafbaar en bij een ongeval keert een verzekering dan niet uit. Ook het dragen van een helm is verplicht.