Als ik op vakantie ga in Nederland, moet ik dan een reisverzekering afsluiten?

Een groot deel van de dekkingen zijn al verzekerd door een andere verzekering als je in Nederland blijft. Medische kosten binnen Nederland worden bijvoorbeeld vaak al gedekt door uw zorgverzekering. In sommige gevallen is een reisverzekering dus niet nodig. Toch kan het wel heel nuttig zijn om ook bij reizen binnen Nederland een reisverzekering af te sluiten. Bijvoorbeeld als er iets gebeurt met je bagage of als je de trip op het laatste moment wegens omstandigheden moet annuleren. Bij de laatste is een kortlopende reisverzekering als je minder dan 45 dagen weggaat vaak de beste optie. Een reisverzekering voor Nederland geldt niet voor een dagje weg in eigen land. U moet minstens één overnachting binnen Nederland hebben geboekt wilt u verzekerd zijn.

Kortlopende of langlopende reisverzekering

Als je in hetzelfde jaar naast de vakantie in eigen land ook nog naar het buitenland gaat kan een langlopende reisverzekering de beste optie zijn. Bij een doorlopende reisverzekering kun je meestal niet een dekking speciaal voor Nederland kiezen, maar als je gaat voor Europa of werelddekking valt Nederland daar natuurlijk ook onder.

Kies je toch een reisverzekering speciaal voor Nederland dan ben je vaak ook in de buurlanden België en Luxemburg verzekerd. Soms geldt dit wel voor een korte periode van bijvoorbeeld 24 uur, maar dat is ideaal als je tijdens de vakantie in Nederland een dagje over de grens wilt gaan.

Bespaar op kosten

Net als bij een reisverzekering in het buitenland geldt dus ook in eigen land dat je relaxter op vakantie gaat als je goed verzekerd bent. Om niet dubbel verzekerd te zijn en zo geld te besparen is het wel handig de dekking van de reisverzekering naast de dekking van andere verzekeringen te leggen. Als medische kosten al door uw zorgverzekering worden gedekt hoeft u deze natuurlijk niet ook nog eens in uw reisverzekering voor binnen Nederland op te nemen.

Zoek een passende reisverzekering

Ben jij op zoek naar een doorlopende reisverzekering? Vergelijk aanbieders van reisverzekeringen op basis van verschillende filters. Zo vind jij een passende verzekering voor jouw persoonlijke situatie.

Goedkope reisverzekering