Zijn kinderen automatisch meeverzekerd bij mijn reisverzekering?

Kinderen zijn niet automatisch meeverzekerd bij uw reisverzekering. Kinderen tot 5 jaar worden bij de meeste reisverzekeringen gratis meeverzekerd. Vaak moet er wel een extra bedrag betaald worden wanneer de kinderen ouder worden. Bij sommige reisverzekeraars mogen ook oudere kinderen gratis worden meeverzekerd met de ouders, mits ze bij de ouders inwonen.

Vermelden op de polis

Als u uw kinderen wil laten meeverzekeren, moet u dit bij uw verzekeraar melden. Bij het afsluiten van de reisverzekering kan u vaak ook het aantal kinderen en hun geboortedata opgeven. Zij worden dan direct meeverzekerd.

Wanneer uw kind zelfstandig op vakantie gaat

Wanneer uw kind zelfstandig op vakantie gaat, bijvoorbeeld met een zomerkamp of een jongerenvakantie, kan de ouder een reisverzekering voor het kind afsluiten. Het kind is dan de verzekerde en de ouder de verzekeringnemer. De verzekeraar zal de premie in rekening brengen bij de ouder.

Bij alle gevallen is het verstandig de voorwaarden van uw reisverzekering te bekijken, zodat uw kind niet onderverzekerd is tijdens de vakantie.

 

Direct een reisverzekering voor jou

Wil jij een reisverzekering die bij jou past? Geef dan jouw persoonlijke voorkeuren aan en vergelijk verschillende aanbieders. Vergelijk onder andere op basis van eigen risico, premie per maand en voorwaarden. Zo vind jij de beste reisverzekering voor jouw persoonlijke situatie!

Reisverzekering afsluiten