Kan ik ook op een later moment nog een annuleringsverzekering afsluiten?

In weinig gevallen kan je later, of tijdens je reis, nog een annuleringsverzekering afsluiten. Een kortlopende annuleringsverzekering zit vast aan de periode wanneer je op reis gaat. Daarvoor of er na is deze niet geldig. Deze annuleringsverzekering moet je dus ook kort nadat je je reis geboekt hebt, afsluiten. Bij de meeste verzekeraars moet dit binnen 14 dagen na het boeken van je reis gebeurd zijn. Ook als je niet op de korte termijn op reis gaat, maar bijvoorbeeld pas over een half jaar.

Doorlopend

Een doorlopende annuleringsverzekering hoef je niet nog los af te sluiten, want dit is een annuleringsverzekering die het hele jaar doorloopt.

Tijdens de reis

Het is vrijwel nooit mogelijk om tijdens de reis nog een annuleringsverzekering af te sluiten. Deze regel is er zodat mensen geen beroep op een verzekering kunnen doen op het moment dat er een probleem is. Een verzekering wordt juist afgesloten zodat er van te voren al rekening wordt gehouden met eventuele risico’s. Doordat er premie wordt betaald krijgt de verzekerde hulp vanuit de annuleringsverzekering bij een mogelijk probleem.

 

Direct een reisverzekering voor jou

Wil jij een reisverzekering die bij jou past? Geef dan jouw persoonlijke voorkeuren aan en vergelijk verschillende aanbieders. Vergelijk onder andere op basis van eigen risico, premie per maand en voorwaarden. Zo vind jij de beste reisverzekering voor jouw persoonlijke situatie!

Reisverzekering afsluiten