Is de dekking van mijn zorgverzekering niet voldoende?

De basisdekking van uw zorgverzekering dekt in binnen- en buitenland de medische kosten tot het bedrag waarin de ingreep in Nederland uitgevoerd had kunnen worden. Landen als Turkije en Zwitserland hebben een duurder zorgsysteem, waardoor de kosten daar hoger zijn dan hier.

EHIC zorgpas

Het is daarbij wel belangrijk dat u in het bezit bent van een European Health Insurance Card (EHIC) of een E111 formulier (dit formulier is geldig in Marokko, Tunesië, Turkije, Kaapverdië, Bosnië-Herzegovina en Servië en Montenegro). In vrijwel alle gevallen zijn zorgpassen inclusief EHIC. Maar controleer dit altijd vooraf.

Reisverzekering met dekking voor medische kosten

Daarnaast kan een reisverzekering met dekking op medische kosten ervoor zorgen dat uw eigen risico vervalt en spoedeisende hulp volledig vergoed wordt. Zo zijn er reisverzekeringen waarbij u een naaste kan laten overkomen, wanneer u ernstig ziek wordt in het buitenland. De zorgverzekering dekt dus een groot gedeelte van de kosten, maar wanneer de dekking wegvalt, is de kans dat de kosten hoog oplopen aanzienlijk.