Ben ik verplicht een reisverzekering af te sluiten?

Een reisverzekering is niet verplicht. Toch is het wel verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Een reisverzekering kan namelijk heel veel geld en gedoe schelen als u op vakantie in een vervelende situatie terecht komt. Als u niet verzekerd bent en uw paspoort wordt bijvoorbeeld op reis gestolen kan dit veel extra geld kosten. Zeker als u buiten Europa gaat reizen is het verstandig om een reisverzekering te hebben. Medische kosten buiten Europa liggen soms veel hoger dan in Europa. Als je in de Verenigde Staten naar een ziekenhuis moet en niet verzekerd bent, ben je al snel een fortuin kwijt. Kortom een reisverzekering is niet verplicht, maar wel zeer aan te raden.

Medische kosten

In het buitenland dekt uw zorgverzekeraar vaak niet de medische onkosten. Let er daarom voordat u op reis gaat ook goed op dat de medische kosten worden gedekt door de reisverzekering. Als dit niet in het standaard basispakket van een verzekeraar zit is hier nog een aanvullende verzekering voor nodig.

Er zijn uitzonderingen

Bij sommige reizen wordt een reisverzekering wel verplicht gesteld. Dit omdat de reisorganisatie niet aansprakelijk wil worden gesteld voor eventuele ongevallen. Ook in sommige landen is een reisverzekering verplicht. Neem bijvoorbeeld Cuba. Als je naar Cuba reist ben je verplicht om te beschikken over een ‘reisverzekering medische kosten’. Dit wil zeggen dat je reisverzekering dekking moet bieden tegen medische kosten. Als je bij aankomst in Cuba niet aan kunt tonen dat eventuele medische kosten door de verzekering worden vergoed, dien je ter plekke een Cubaanse reisverzekering af te sluiten. Dit omdat de Cubaanse autoriteiten ervan verzekerd willen zijn dat je bent verzekerd tegen medische kosten, mocht er iets gebeuren.

Speel op veilig

Nederlanders nemen graag het zekere voor het onzekere als ze op reis gaan. 10 van de 16 miljoen Nederlanders beschikt over een reisverzekering. Dat blijkt uit cijfers van de Europeesche, grootste reisverzekeraar van ons land.

Reisverzekering online afsluiten

Wil jij een reisverzekering die bij jou past? Geef dan jouw persoonlijke voorkeuren aan en vergelijk verschillende aanbieders. Vergelijk onder andere op basis van eigen risico, premie per maand en voorwaarden. Zo vind jij de beste reisverzekering voor jouw persoonlijke situatie!

Zoek een passende reisverzekering