Enorme temperatuurverschillen in week tijd in New York City

Gepost op door in de categorie Nieuws

Voor toeristen in New York, heeft de stad aan de kust nog meer verschillende gezichten. In ruim tien dagen lopen de temperaturen in New York enorm uiteen. Het mooie weer verraste de New Yorkers, maar de koude temperaturen van de afgelopen dagen hebben de stad in z’n greep.

Een dag voor kerst liepen de Kerstmannen te zweten in hun pak toen de terrassen vol zaten met mensen die van het zonnetje aan het genieten waren. Op 23 december was het ruim 21 graden in New York. De gemiddelde temperatuur in de decembermaand ligt tussen de -1 en 5 graden.

Kou-record New York

extreme kou new yorkVoor de mensen die de stad nu komen bezoeken staat er iets minder moois te wachten. Sinds tientallen jaren is de temperatuur in de stad gedaald tot -15 graden. De autoriteiten in Amerika hebben voor de helft van de staten waarschuwen uitgevaardigd vanwege de extreme weersomstandigheden.

Het openbaar vervoer ligt vrijwel overal in de stad stil, scholen blijven dicht en opvangcentra voor daklozen zitten overvol. De straten zijn veel rustiger dan normaal en veel mensen wordt aangeraden om binnen te blijven.

Door de koude wind is de gevoelstemperatuur in sommige staten van de VS -50. Er zijn totaal 9 doden gevallen door de extreme kou in het land.

Duizenden vliegtuigen stijgen niet op

Ook het vliegverkeer wordt belemmerd door het winterweer. Dinsdag werden er 2000 vluchten geannuleerd. Enkele honderden passagiers moesten overnachten in treinen nadat die maandag waren gestrand door de sneeuwmassa’s. Woensdag werden er nog eens honderden vluchten geannuleerd.

Het extreme weer lijkt haar hoogtepunt nu te hebben bereikt. Naar verwachting wordt het aankomende dagen minder koud en zal het op sommige plaatsen zelfs niet meer vriezen.

Reisverzekering is belangrijk!

Voor veel toeristen werd hun vlucht van en naar New York geannuleerd tijdens de storm. Het winterweer is onmacht voor de luchtvaartmaatschappijen en wordt dus niet vergoed. De luchtvaartmaatschappijen hebben geen invloed op deze omstandigheden, waardoor de reizigers alleen recht hebben op een nieuwe vlucht en op verzorging, zoals eten, drinken en eventueel een hotelovernachting tijdens het wachten op de vlucht. Zorg voor een goede reisverzekering zodat je vergoeding van de luchtvaartmaatschappij kan krijgen als jij in zo’n situatie terecht komt.

Geschreven door:

Marije Brinkhorst

Nog geen reacties

Reageer