Dure smartphone veilig bij reisverzekering Aegon

Gepost op door in de categorie Nieuws

Smartphone volledig verzekerd

Wie bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering zijn dure smartphone met een gerust hart wil verzekeren, hoeft niet te wanhopen. Eerder deze week maakte Geld.nl bekend dat een standaard doorlopende reisverzekering smartphoneschade slechts tot maximaal 315 euro vergoedt. Verzekeraar Aegon biedt uitkomst met zijn eigen doorlopende reisverzekering. Die vergoedt maximaal 1250 euro bij smartphoneschade of -verlies.

Veel smartphones kosten al gauw 500 euro of meer en zijn dus niet volledig gedekt bij schade of diefstal. Aegon biedt echter een dekking tot 1250 euro in zijn doorlopende reisverzekering voor schade of verlies van communicatieapparatuur, waaronder dus de smartphone. Wel geldt dit bedrag per polis, dus wie naast zijn smartphone ook zijn laptop of tablet verliest krijgt niet meer dan 1250 euro vergoed. De premie van de doorlopende reisverzekering van Aegon bedraagt € 2,37 per maand. Wanneer de betreffende telefoon binnen een jaar na aankoop beschadigd raakt of wordt gestolen, vergoedt Aegon zelfs de nieuwwaarde.

Hoge dekking, lage premie

Hoofdredacteur Sophie van der Zee van Reisverzekering.nl is verrast door de hoge dekking van Aegon en wijst op het premieverschil met de goedkoopste reisverzekering van slechts 33 cent. Ze onderstreept dat Aegon smartphonebezitters desondanks veruit de hoogste dekking bij schade of verlies biedt. Daarmee steekt de verzekeraar op dit vlak volgens haar met kop en schouders boven de rest uit.

Van der Zee roept andere aanbieders op om de dekkingshoogte van Aegon navolging te geven en wijst op het belang van de smartphone voor verzekerden, dat volgens haar behoorlijk wordt onderschat. Zij denkt dat veel smartphonebezitters hun vakantie graag met een fatsoenlijke smartphonedekking willen vieren en verwijst naar het feit dat de smartphone van alle objecten het vaakst als beschadigd of verloren wordt geclaimd bij verzekeraars.

Wie het komende jaar met zijn smartphone op wintersport gaat of de zomerzon opzoekt, kan zich dus wel degelijk verzekeren tegen eventuele telefoonschade of -diefstal.

 

Zoek een passende reisverzekering

Ben jij op zoek naar een doorlopende reisverzekering? Vergelijk aanbieders van reisverzekeringen op basis van verschillende filters. Zo vind jij een passende verzekering voor jouw persoonlijke situatie.

Vergelijk en sluit af!

Geschreven door:

Martijn Maatkamp

Reacties

  1. Geachte heer Maatkamp,
    Wellicht dat u andere voorwaarden heeft weten te bedingen bij Aegon, want volgens ons onderzoek klopt het bovenstaande niet. Voor de zekerheid hebben wij Aegon nog even gebeld en om een reactie gevraagd. Het blijkt om oude voorwaarden te gaan. In de nieuwe voorwaarden is de dekking als volgt omschreven: Telecommunicatieapparatuur € 250,-: per jaar. Indien de relatie een inboedelverzekering bij Aegon heeft, dan worden de maximeringen van de inboedelverzekering overgenomen.
    Met vriendelijke groet,
    Jorrit Spelt

    Reactie geschreven door Jorrit Spelt op 13 februari, 2014 - 16:36

Reageer