Duiken en je reisverzekering

Gepost op door in de categorie Reisverzekering

Witte stranden en een knalblauwe zee. Veel vakantiegangers worden bij het zien van deze mooie uitzichten nieuwsgierig wat zich nog meer in het strakblauwe water bevindt. Deze stoere duikers trekken de flippers aan en nemen een sprong in het diepe. Maar vaak zitten extreme sporten, zoals duiken, niet standaard in het pakket van je reisverzekering. Het is dus slim om dit voor je reis eerst na te gaan.

Bij veel reisverzekeraars is duiken niet standaard verzekerd.Hier kun je dan een extra dekking, voor gevaarlijke sporten, afsluiten. Hiermee ben je verzekerd tegen de kosten voor mogelijke reddingsacties. Vaak is ook je duikuitrusting meeverzekerd. Dit is vooral handig wanneer je met je eigen duikmateriaal gaat duiken.

Extra dekking

Wat precies onder je reisverzekering valt of een mogelijk extra dekking voor extreme sporten, verschilt erg per verzekeraar. Je kunt dus het beste kijken voor je een duik neemt waarop jij recht hebt en waarop niet. Soms is grotduiken wel meeverzekerd, maar wrakduiken weer niet. Het is vervelend hier achter te komen als je net net bent gered door een reddingsteam uit een wrak in de Atlantische Oceaan.

Hoe dieper, hoe gevaarlijker

Ook verschilt het per verzekeraar hoe diep je kan gaan duiken. Bij de ene verzekeraar ben je verzekerd tot een maximale diepte van 20 meter, want hoe dieper je duikt, hoe meer kans op risico’s in het water. Maar bij een andere verzekeraar heb je misschien wel niet te maken met een grens. Dit kun je nalezen in de voorwaarden van je reisverzekering.

Vaak is het hebben van een erkend diploma niet verplicht bij de meeste reisverzekeraars. Vaak ben je zonder diploma of zonder begeleiding ook tijdens het duiken verzekerd. Bij sommige reisverzekeringen is er geen dekking als er sprake is van roekeloos gedrag in het water.

Geschreven door:

Marije Brinkhorst

Nog geen reacties

Reageer