Dekking voor medische kosten in het buitenland

Gepost op door in de categorie Reisverzekering

Ook jij hebt een zorgverzekering, die is namelijk verplicht in Nederland. Als je in het buitenland in het ziekenhuis belandt, is de kans groot dat je zorgverzekeraar een deel van de kosten vergoedt. Dankzij een reisverzekering is ook dat deel dat je zelf zou moeten betalen gedekt. Vrijwel alle reisverzekeringen dekken namelijk medische kosten in het buitenland. Als je tijdens je vakantie in het ziekenhuis terecht komt hoef je dus niet bang te zijn dat je een torenhoge rekening kunt betalen als je weer naar huis gaat. Dat doet je reisverzekeraar voor je.

De nachtmerrie voor elke vakantieganger

In het buitenland medische kosten maken is vervelend. Niet alleen loopt je reis daardoor ongetwijfeld anders dan gepland, ook is het voor veel mensen onduidelijk hoe het nu eigenlijk zit met de kosten. De kans is groot dat je de taal niet spreekt. En al spreek je die wel, moeilijke medische termen in een vreemde taal begrijpen is voor de meeste mensen niet weggelegd. Heel veel mensen kiezen er zelfs voor om in het buitenland niet naar een zorgverlener of het ziekenhuis te gaan. Ze zijn bang dat ze voor hoge medische kosten komen te staan en wachten tot ze weer terug zijn in Nederland.

Maak gebruik van zorg in het buitenland

Medische kosten voorkomen door te wachten tot je weer in Nederland bent is niet slim. De kans bestaat dat je klachten erger worden en dat maakt je vakantie niet bepaald prettig. De zorg in het buitenland is prima geregeld, zeker in overleg met je reisverzekeraar. Je verzekering weet namelijk heel goed waar goede ziekenhuizen of huisartsen zitten. Het ontbreekt je aan niets en je krijgt daardoor ook in het buitenland de medische zorg die je nodig hebt. Meestal kun je je vakantie snel weer vervolgen.

Toch in het buitenland medische kosten gemaakt?

Als je een reisverzekering hebt afgesloten hoef je je nergens zorgen over te maken. Je reisverzekering dekt de kosten. Als je medische kosten in het buitenland hebt gemaakt kun je die gewoon declareren bij je reisverzekering. Om er zeker van te zijn dat je alles vergoed krijgt kun je ook vanuit het buitenland controleren of je medische kosten vergoed worden. Bel daarvoor met de alarmlijn van je verzekeraar. De kans bestaat dat je naar een bepaalde zorgverlener wordt gestuurd, maar in dat geval rekent de reisverzekeraar vrijwel altijd direct af met de zorgverlener. Je hoeft dan helemaal niets voor te schieten.

Geschreven door:

Sophie van der Zee

Nog geen reacties

Reageer