Chalet huren tijdens de wintersport

Gepost op door in de categorie Reisverzekering, Wintersport

De witte bergtoppen, de heldere felblauwe lucht en een glaasje glühwein. Bijna iedereen geniet wel van een ultieme wintersport. Niet verrassend dat de witte berghellingen met mooie toppen een van de populairste vakantiebestemmingen van de Nederlanders zijn tijdens de winter.

Ook veel Nederlandse jongeren gaan in de winter op vakantie naar een van de Europese skigebieden. Met busvervoer worden ze naar vaak Franse, goedkopere, skigebieden gebracht. Ook de accommodaties zijn niet duur, en daarom vaak klein.

Vakantieverblijf

Families die met z’n allen richting de sneeuw gaan, stellen vaak andere eisen aan hun vakantieverblijf. Vaak verblijven zij liever in wat grotere appartementen of huisjes tegen een hogere prijs. Ook worden door gezinnen vaak chalets gehuurd. Dit zijn typische huisjes die je in veel skigebieden tegenkomt.

Deze vakantieverblijven moeten vroeg van te voren worden geboekt, want ze zijn vaak al snel gereserveerd. Wanneer je net terug bent van je skivakantie, moet je vaak al snel weer boeken voor het jaar erna, omdat de huizen erg geliefd zijn. Het is dus belangrijk om je goed voor te bereiden voor je op wintersport gaat, zodat je tijdens je vakantie na het skiën lekker op de bank zit in plaats van een uitgeklapt bed in de woonkamer.

Reisverzekering

Ook is het bij de voorbereiding handig om je reisverzekering te checken of als je er geen hebt, er een af te sluiten. Het is niet nodig om voor het vakantieverblijf een extra verzekering af te sluiten, want dit valt onder je reisverzekering. Waar je wel op moet letten bij je reisverzekering voor je skivakantie, is dat hier wintersportdekking in zit. Vaak zit dit niet in de standaard reisverzekering en moet dit apart worden afgesloten. Het is heel vervelend als je hier tijdens de skivakantie pas achter komt, wanneer bijvoorbeeld je ski’s zijn gestolen of je in het ziekenhuis belandt, want als je de reisverzekering niet voor vertrek hebt afgesloten, heb je geen recht meer op vergoeding.

Geschreven door:

Marije Brinkhorst

Nog geen reacties

Reageer