Meer geld uitgeven op vakantie? Bespaar op je reisverzekering!

Gepost op door in de categorie Reisverzekering, Tips

Geld besparen op je reisverzekering

Veel mensen die een reisverzekering hebben weten niet wat binnen deze verzekering wel en niet gedekt wordt. Zo kan het zijn dat schade bij bepaalde activiteiten op reis niet wordt vergoed en je dus onderverzekerd bent. Maar je kunt ook oververzekerd zijn. Door kritisch te kijken naar je reisverzekering kun je geld besparen.

De dekking van je reisverzekering hangt af van je reisgedrag. Reis je altijd in Europa? Dan is het overbodig om een reisverzekering met werelddekking af te sluiten. Bij sommige reisverzekeraars is de werelddekking automatisch ingesteld en betaal je dus meer voor de standaard reisverzekering.

Kostenpost

Een andere kostenpost is de winterdekking. Wintersport is vaak niet gedekt met de standaard dekking van een reisverzekering, maar de winterdekking staat soms wel automatisch ingesteld. Wanneer je nooit op wintersport gaat, of op wintersport niet de ski’s aantrekt maar gaat langlaufen, is de winterdekking voor jou niet noodzakelijk en bespaar je kosten wanneer je deze extra dekking niet gebruikt.

Jaarlijkse check

Premies van verzekeringen veranderen jaarlijks. Een jaarlijkse check om de goedkoopste reisverzekering af te sluiten is dus geen slecht idee, want deze bedragen kunnen vaak veel verschillen. Ook kunnen veranderingen in de gezinssituatie invloed hebben op de hoogte van je premie. Wanneer je gaat samenwonen kan het verstandig zijn om een gezamenlijke reisverzekering te nemen in plaats van ieder een aparte reisverzekering. Je betaalt dan maar één keer poliskosten, maar tegelijkertijd zit er vaak wel een maximumbedrag voor de dekking per polis aan verbonden. Je doet er dus verstandig aan om de verschillende opties te vergelijken.

Een reisverzekering vergoedt opgelopen schade tijdens de vakantie niet als deze ook vergoed kan worden door een andere verzekering. Vaak dekt een auto-, zorg- of inboedelverzekering ook in bepaalde situaties. Je kunt dus jouw andere verzekeringen checken om te zien wat je nodig hebt qua dekkingen binnen je reisverzekering.

Kort- of doorlopend?

Een van de grote verschillen tussen reisverzekeringen is de kortlopende of doorlopende reisverzekering. Met de doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Met de kortlopende reisverzekering ben je alleen tijdens de geboekte vakantiedagen verzekerd. Een doorlopende reisverzekering is voordeliger wanneer je  meer dan 21 dagen per jaar op vakantie bent. Bij een kortlopende reisverzekering betaal je namelijk premie per dag. Als je meerdere keren op vakantie gaat, betaal je bovendien elke keer opnieuw poliskosten wanneer je telkens opnieuw een kortlopende reisverzekering afsluit.

Extra besparen

Wanneer je in een keer de jaarpremie van je doorlopende reisverzekering betaalt in plaats van het maandelijkse bedrag, kun je nog meer besparen. Bij veel verzekeraars betaal je namelijk een toeslag als je per maand wilt betalen.

Geschreven door:

Marije Brinkhorst

Nog geen reacties

Reageer