Berlijn, Londen, Parijs of New York: een citytrip tijdens de feestdagen

Gepost op door in de categorie Nieuws

Niet met de hele familie aan het jaarlijkse kerstdiner, maar er lekker op uit! Een gezellige kerstmarkt met een warme kop glühwein of een romantische aftrap van het nieuwe jaar in Parijs. Reisverzekering.nl zocht uit wat voor leuke tripjes jij kan maken tijdens de feestdagen.

Duitsland is the place to be als het gaat om gezelligheid tijdens kerst. In bijna elke stad wordt wel iets georganiseerd in de weken voorafgaand aan kerst. Zeker de kerstmarkt is erg populair. Toch springen een paar kerstmarkten in Duitsland met kop en schouders boven de rest uit qua gezelligheid. Daarom hebben wij de leukste en gezelligste kerstmarkten van Duitsland op een rij gezet.

Kerstmarkten

Op nummer één staat Düsseldorf. Deze markt is heel sfeervol. Op zes verschillende pleintjes staan kraampjes. In Keulen staat de tweede leukste kerstmarkt van Duitsland. Deze markt is bijzonder vanwege de mooie locatie en de verlichting. De kerstmarkt in Aken komt op de derde plek van het lijstje. Dit is dichtbij voor de Nederlanders. Bij Heerlen de grens over en je bent er. De kerstmarkt in Oberhausen is zeer geschikt voor de kerstinkopen. De markt ligt op het terrein van een groot warenhuis wat mooi is versierd. Als laatste, maar een heel diverse kerstmarkt, is de markt in Berlijn. Traditionele markten, tot een kerstmarkt kermis: in deze stad is van alles te vinden.

Citytrip met oud en nieuw

Maar na kerst staat 2014 al bijna voor de deur! Tijdens oud en nieuw zijn grote steden zoals Londen en New York populair. In de hoofdstad van de Verenigde Staten ziet het op Times Square rond de jaarwisseling altijd zwart van de mensen die kijken naar een bal die het nieuwe jaar in valt. Bekijk in Londen het mooiste vuurwerk vanaf de kade van de Theems. Of drink in Parijs de beste champagne om het nieuwe jaar in te luiden.

Maar vergeet wanneer je een van deze reisjes maakt tijdens de feestdagen vooral niet om een goede reisverzekering af te sluiten! Dat kan via Reisverzekering.nl.

Geschreven door:

Marije Brinkhorst

Nog geen reacties

Reageer