Ben je student? Vergeet de reisverzekering niet af te sluiten!

Gepost op door in de categorie Jongeren, Op reis, Reisverzekering, Wintersport, Zakenreis

Als student heb je verschillende verzekeringen nodig. Denk hierbij aan de zorgverzekering die verplicht gesteld is in ons land, maar ook aan de inboedelverzekering als je op jezelf woont. Veel studenten hebben wel een zorgverzekering en een inboedelverzekering, maar vergeten helemaal een reisverzekering af te sluiten. Heb jij op dit moment ook geen reisverzekering, maar ben je wel regelmatig in het buitenland te vinden? Dan is het verstandig om alsnog een reisverzekering af te sluiten.

De reisverzekering: een korte introductie

Een reisverzekering is een verzekering die je afsluit om jezelf in te dekken tegen eventuele schade die je op kunt lopen tijdens het reizen. Je raadpleegt de verzekering als je een ongeluk krijgt in het buitenland en dure medische kosten moet betalen door het verblijf in een ziekenhuis, maar ook als jouw bagage gestolen is. Zeker als je studeert en veel in het buitenland bent, is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Mocht er een keer iets gebeuren tijdens jouw reisjes, dan weet je namelijk zeker dat je hierdoor niet in de financiële problemen komt.

Verschillende soorten reisverzekeringen

Er zijn twee soorten reisverzekeringen die je af kunt sluiten als je jezelf wil beschermen tegen schade waar je tijdens jouw vakanties mee te maken kunt krijgen: de kortlopende en doorlopende reisverzekering. De kortlopende reisverzekering is een reisverzekering die voor een beperkte tijd geldig is, namelijk de tijd die jij aangeeft op reis te zijn. De doorlopende reisverzekering heeft daarentegen geen bepaalde einddatum, maar loopt het gehele jaar door. Sluit je deze verzekering af, dan ben je het hele jaar automatisch tijdens al jouw vakanties verzekerd tegen eventuele schade.

Een aanrader voor studenten: de doorlopende reisverzekering

De meeste studenten gaan meerdere keren per jaar op reis. Niet alleen naar verre landen, maar ook naar landen in de buurt voor een korte stedentrip of voor een studiereis. Ga je meerdere keren per jaar op vakantie of ben je per jaar meer dan 21 dagen in het buitenland? Dan is het aantrekkelijker om diverse doorlopende reisverzekeringen te vergelijken en er een af te sluiten. Een doorlopende reisverzekering is in dit geval niet alleen goedkoper, maar is ook gemakkelijker. Je hoeft de verzekering namelijk niet steeds opnieuw af te sluiten, maar laat de verzekering tegen een paar euro’s per maand doorlopen om altijd en overal verzekerd te zijn.

Heb je nog geen reisverzekering? Dan raden wij je aan om deze zo snel mogelijk af te sluiten. Mocht er iets gebeuren tijdens een van jouw vakanties, korte stedentrips of studiereizen, dan weet je in ieder geval zeker dat je hierdoor niet in de (financiële) problemen komt. Kies je voor de doorlopende reisverzekering, dan hoef je slechts eenmalig een verzekering af te sluiten voor al jouw vakanties en korte reisjes.

Geschreven door:

Yenny Luu

Nog geen reacties

Reageer