Reis naar Australië en je reisverzekering

Gepost op door in de categorie Reisverzekering

Australië ligt dan wel niet om de hoek, toch pakken veel Nederlanders hun koffers om dit land aan de andere kant van de wereld te bekijken. Veel mensen die een wat langere reis willen maken kiezen voor Australië. Ook veel jongeren reizen duizenden kilometers af om de adembenemende plekjes in Australië te bekijken.australie

Voordat je naar Australië afreist is het slim om goed te kijken of je bagage goed verzekerd is tegen eventuele schade of ongelukken. Met een standaard reisverzekering ben je vaak niet vergoed in Australië. Hiervoor heb je een reisverzekering met werelddekking nodig, want met alleen een dekking in Europa haal je het niet.

Populair

Australië is niet alleen een populair vakantieland, veel Nederlanders gaan er ook heen voor (tijdelijk) werk, een stage, vrijwilligerswerk of voor studie. Dan is het belangrijk dat je controleert of je reisverzekering kosten dekt voor een langere aaneengesloten periode in het buitenland.

Het is fijn om te weten dat als je een langere periode in het buitenland bent, je bent verzekerd voor kosten voor een vliegticket wanneer er iemand in de familie ziek wordt of overlijdt in Nederland. Het verschilt per reisverzekeraar in welke situaties je recht hebt op een vergoeding.

Natuurrisico’s

Vergeleken met Nederland is Australië een land vol met risico’s. Tropische cyclonen, bosbranden, overstromingen zorgen vaak voor problemen in dit land. Wanneer je in Australië bent is het slim om de lokale media goed in de gaten houden om op de hoogte te blijven. Je kan je voor deze risico’s bij veel reisverzekeringen aanvullend verzekeren.

De kust van Australië is erg populair. Op de mooie stranden en in de blauwe zee zijn veel vakantiegangers te vinden. Ook stappen veel mensen tijdens hun vakantie op de surfplank of doen een andere sport op het water. Ook hier kan je je vaak aanvullend voor verzekeren, zodat een ongelukje op zee of schade aan het materiaal voor geen problemen hoeft te zorgen.

Check je reisverzekering

Een reisverzekering is erg belangrijk wanneer je gaat reizen. Zeker een verre reis zoals een reis richting Australië. Check wat er gedekt wordt binnen je huidige reisverzekering en sluit waar nodig extra dekkingen af. Twijfel je over een reisverzekering? Vergelijken kan hier.

Reisverzekering vergelijken

Ben jij op zoek naar een doorlopende reisverzekering? Vergelijk aanbieders van reisverzekeringen op basis van verschillende filters. Zo vind jij een passende verzekering voor jouw persoonlijke situatie.

Goedkope reisverzekeringen

Profiteer van tijdelijke kortingen

De beste dekkingen

Waar anderen voor kozen

Nog geen reacties

The comments are closed.